default-image

Τα πάντα για τον αντικαπνιστικό νόμο… Direct στην ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Τα πάντα για τον αντικαπνιστικό νόμο… Direct στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι και αν η εκστρατεία κατά του καπνίσματος είχε αποκτήσει εθνικό χαρακτήρα; Αυτό συνέβη όπως αποδείχθηκε μόνο στα χαρτιά καθώς η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει πάει περίπατο, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες δέχονται ολοένα και λιγότερες καταγγελίες και οι χώροι για τους μη καπνίζοντες είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα απέτυχε και πλέον δεν εφαρμόζεται ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες με εργαζομένους και πολίτες να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Το γύρο της Ελλάδας έκαναν οι εικόνες με εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι καπνίζουν αμέριμνοι ακόμα και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε ξανά την αίσθηση ότι αρχίζουμε ξανά.

Αυτό δήλωσαν οι επικεφαλής του υπουργείου υγείας αν και αυτή η αίσθηση και η υλοποίηση πρωτοβουλιών μένουν στα λόγια και στα συρτάρια τους.

Τα… σταχτοδοχεία παραμένουν σε χώρους εστίασης, νοσοκομεία, δομές τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμα και σε σχολικά συγκροτήματα.

Θύματα οι μη καπνίζοντες, η πλειοψηφία δηλαδή η οποία καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν νόμοι η υλοποίηση μάλιστα των οποίων αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να μην παραμείνει εκτεθειμένη η Ελλάδα στα μάτια των Ευρωπαίων.

Διαχρονική έλλειψη πολιτικής βούλησης, λανθασμένη νοοτροπία ή αδυναμία επαρκών ελέγχων.

Απόψε, στις 11:00 το βράδυ στην εκπομπή Direct της ΚΡΗΤΗ TV, με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News