default-image

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Πόσα θα πληρώσετε, αναλυτικές οδηγίες

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Πόσα θα πληρώσετε, αναλυτικές οδηγίες

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. Ήδη τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr και το σύστημα TAXISnet - gsis της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Υπογραμμίζεται  ότι τα νέα τέλη δεν έχουν καμία διαφορά με πέρυσι, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Προσοχή: Όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. Από την άλλη πλευρά όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Πόσα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων;

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.

Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Βήμα - βήμα η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους άρα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού αναγράψουν τον ΑΦΜ τους και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος τους θα μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσουν.

Εκτυπώστε το ειδικό έντυπο των τελών κυκλοφορίας ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Μπείτε ΕΔΩ. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Οχήματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές:

Αν κάνετε κλικ «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet» εμφανίζεται:

Πληκτρολογήστε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Στην δεύτερη επιλογή αν κάνετε κλικ «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet» εμφανίζεται:

Στη συνέχεια κάντε κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψετε τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας και να κάνετε κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Εν συνεχεία οφείλετε να καταβάλετε το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News