default-image

Saints & outsiders: Δύο φωτογράφοι ένας κοινός στόχος

Κρήτη
Saints & outsiders: Δύο φωτογράφοι ένας κοινός στόχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saints & outsiders, μια φωτογραφική έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που πραγματεύεται τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν σε αντιπαραβολή με τους Αλβανούς Ρομά.

Ο Πάνος Κέφαλος εκθέτει τις φωτογραφίες του στην αριστερή πλευρά, αυτή των Saints, των Αφγανών προσφύγων:  

Ο φωτογράφος αρατήρησε το παιχνίδι των παιδιών στην πλατεία Βικτορίας, κέρδισε την εμπιστοσύνη των οικογενειών, μπήκε στα σπίτια τους και τους χώρους προσευχής τους και με βιωματικό τρόπο μάς απέδωσε στις φωτογραφίες του, σε άσπρο και μαύρο, τις καταστάσεις που έζησε.

Ο Δημήτρης Ραπακούσης εκθέτει τις φωτογραφίες του στη δεξιά πλευρά, αυτή των outsiders, των Αλβανών Ρομά:

Αφού κέρδισε και αυτός την εμπιστοσύνη τους, βίωσε τον τρόπο ζωής τους μακριά από το στίγμα που έχουμε συνηθίσει ως κοινωνία και απέδωσε έγχρωμες φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους αποδεικνύοντας ότι δεν διαφέρουν και τόσο από την υπόλοιπη κοινωνία.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στο Σπίτι Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Την επιμέλεια της έκθεσης, στην οποία αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV, έχει η Χριστίνα Καλλιγιάννη, αναδεικνύοντας το έργο δύο νέων φωτογράφων σε κοινωνικές ομάδες που είναι παρεξηγημένες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News