default-image

Νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό, 3-1 τον Απόλλωνα

Ποδόσφαιρο
Νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό, 3-1 τον Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανσαριφάρντ μπήκε ως αλλαγή στο ματς, σκόραρε δις μετά το 80' και λύτρωσε τον Ολυμπιακό, που νίκησε τον Απόλλωνα με σκορ 3-1 στο Φάληρο. Ο Ελμπάζ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους πριν ισοφαρίσει ο Ελαμπντελαουί.

Ο Ολυμπιακός... έφτυσε αίμα αλλά έφτασε στην τέταρη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας ύστερα από ανατροπή με σκορ 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 13η αγωνιστική της Super League.

Χωρίς τον τιμωρημένο Οτζίτζα Οφόε (δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του), τους ανέτοιμους αλλά και... φευγάτους Μίλιτς, Εμενίκε, αλλά και δίχως τους Καρσελά, Ανδρούτσο, Νικολάου, Βούκοβιτς και Ζντιέλαρ, που έμειναν εκτός πλάνων, προετοίμασε ο Τάκης Λεμονής την ομάδα του ενόψει της αναμέτρησης.

Ο 57χρονος τεχνικός πήρε 20 παίκτες στην αποστολή, έκοψε από την 18άδα τους Μπεν, Χουτεσιώτη και έδωσε φανέλα βασικού στους Τζούρτζεβιτς, Μάριν κρατώντας στον πάγκο Ανσαριφάρντ και Πάρντο.

Χωρίς τον τιμωρημένο Μπιζιμίν αλλά με τον Μπαρτολίνι που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις, παρατάχθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Απόλλων Σμύρνης. Αντίθετα, εκτός του Μπιζιμίν εκτός έμειναν και οι Βαλλιάνος, Μάατσεν και Σιατραβάνης.

Ο Ζόραν Βούλιτς πήρε ακριβώς 18 παίκτες στην αποστολή, κράτησε στον πάγκο τον Μπαρτολίνι και προτίμησε τον Ελμπάζ αντί του Καστιγιέχος στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος στο "Γ. Καραϊσκάκης" ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1 και "δράστες" τους Ελμπάζ (23', 0-1 από ασίστ του... Σισέ) και Ελαμπντελαουί (εξαιρετική ασίστ του Ρομαό), με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν στην πίεση μέχρι και το 80', όταν ο Πάρντο γύρισε στον Ανσαριφάρντ και αυτός εξ επαφής λύτρωσε τους "ερυθρόλευκους" για το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση.

Με καλό ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, επιχειρώντας κυρίως από τις πτέρυγες να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Η μπάλα έφευγε γρήγορα από τα πόδια των Πειραιωτών, που είχαν κίνηση στον χώρο και καλές συνεργασίες συνήθως από την δεξιά πλευρά με τα συνεχόμενα ανεβάσματα του Ελαμπντελαουί.

ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΣΙΣΕ... ΓΚΟΛ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Στο 8' ο Τζούτρζεβιτς άνοιξε εξαιρετικά για τον Κούτρη, που με τη σειρά του γύρισε στον Φορτούνη αλλά ο Τσόβιτς με απίθανα αντανακλαστικά έδιωξε σε κόρνερ το εν κινήσει πλασέ του διεθνή μεσοεπιθετικού.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται, το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και ήταν αλλά για τον... Απόλλωνα. Τυφλό γύρισμα του Σισέ, ο Ελμπάζ έκλεψε και μπήκε κατά μέτωπο, "ζάλισε" τον Μποτία με τις προσποιήσεις του και έσκαψε υποδειγματικά στην έξοδο του Προτό στο 23', για το 0-1 στο Φάληρο!

Κλασικό γκολ κόντρα στην ροή του ματς, ένα ακόμη που δέχεται φτηνά και δίχως πίεση ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν.

ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΡΟΜΑΟ, ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εξέλιξη έφερε μια αρχική παγωμάρα στους "ερυθρόλευκους", που γρήγορα ανέκτησαν την ψυχολογία τους, ισοφαρίζοντας στο 31' με τον Ελαμπντελαουί. Ο Ρομαό σήκωσε καταπληκτικά για τον Νορβηγό μπακ, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, κατέβασε άψογα την μπάλα και με το δεξί νίκησε τοιν Τσόβιτς για το 1-1.

Η φάση του 23ου λεπτού λίγο έλειψε να επαναληφθεί στο 37', έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά αυτή τη φορά το σουτ του Ελμπάζ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Προτό.

Τα στατιστικά του πρώτου μέρους της αναμέτρησης:

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ένχελς αντικατέστησε τον Μποτία που ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε στα αποδυτήρια. Ο Απόλλων απείλησε στα... 17 δευτερόλεπτα, με τον Ελμπάζ να γυρίζει από αριστερά και τον Αλμπάνη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Στο 49' ο Τζούρτζεβιτς από δύσκολη γωνία εκτέλεσε στην αγκαλιά του Τσόβιτς, αλλά η πραγματικά μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σέρβου φορ ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Φορτούνης άλλαξε για τον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζούρτζεβιτς, που ολομόναχος πλάσαρε στον... γοφό του εξερχόμενου Τσόβιτς!

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Ο Λεμονής έριξε κατά σειρά στο ματς Ανσαριφάρντ και Πάρντο, ο Βούλιτς δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι στην ομάδα του που πετύχαινε τον σκοπό της για περισσότερο από μια ώρα αγώνα.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, τη στιγμή που ο Απόλλων άρχισε να χάνει ολοένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αλλαγές του Λεμονή έφεραν το δεύτερο γκολ των "ερυθρολεύκων" στο 80ο λεπτό, όταν ο Πάρντο από δεξιά έκανε δυνατό γύρισμα στο πρώτο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ εξ επαφής σκόραρε για το 2-1!

Δύο λεπτά αργότερα πρώτα ο Ιρανός και μετά ο Φορτούνης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τσόβιτς, με την αγωνία στο Φάληρο να παραμένει αμείωτη πλησιάζοντας στη λήξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Ένχελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66' Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62' Ανσαριφάρντ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κοντοές, Κύργιας, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ (90+1' Κιταμπαλά), Χουάρες, Αλμπάνης (71' Μαάτσι), Ανιέτε (84' Μενδρινός), Ελμπάζ.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News