default-image

Αφετηρία για χιλιάδες επιστήμονες η Σχ. Κοινωνικών Επιστημών

Ελλάδα
Αφετηρία για χιλιάδες επιστήμονες η Σχ. Κοινωνικών Επιστημών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση της σχολής κοινωνικών επιστημών και 40 είναι τα χρόνια λειτουργίας του πανεπιστημίου Κρήτης. Το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα για το οποίο υπερηφανεύεται το νησί.

Ενενήντα και όχι 91 είναι οι επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε στην επετειακή εκδήλωση εορτασμού για τα 30 χρόνια της σχολής κοινωνικών επιστημών, ο πρύτανης, Οδυσσέας Ζώρας, διακόπτοντας τον πρώην αντιπρύτανη, Γιάννη Πυργιωτάκη, χαριτολογώντας μεν, αφήνοντας να εννοηθεί δε, ότι θα ανακληθεί η "επιτιμία" Ρίχτερ.

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έχει χρίσει 30.734 πτυχιούχους εκ των οποίων τα 2/3 είναι γυναίκες. Τα μέλη ΔΕΠ είναι 455 με την πλειοψηφία εξ αυτών στις σχολές του Ηρακλείου.

Αυτό που τόνισε ο καθηγητής κοινωνιολογίας, Μηνάς Σαματάς, είναι ότι πρέπει να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις του πανεπιστημίου με την κοινωνία για να αφουγκράζεται καλύτερα τα κοινωνικά προβλήματα που χρίζουν παρεμβάσεων.

Η εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου έγινε σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ενθυμούμενοι μέλη πρυτανικών αρχών που δεν είναι πια κοντά μας και στο πάνελ πρώην και νυν διατελούντες. Σε αυτούς αφιερώθηκε η εκδήλωση, όπως ανέφερε ο κοσμήτορας κοινωνικών επιστημών, Δημήτρης Μυλωνάκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News