Ειδήσεις

Αλλαγή «σκυτάλης» στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στο δρόμο που χάραξε η πρυτανική αρχή του καθηγητή Βασίλη Διγαλάκη προτίθεται να κινηθεί την επόμενη τετραετία ο νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος από τον απερχόμενο Πρύτανη, ο κ. Διαμαντόπουλος έθεσε τους άξονες των προτεραιοτήτων του.

«Βασική επιδίωξη της Πρυτανείας αυτής είναι να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης πρυτανείας το οποίο ήταν έντονα αναπτυξιακό. Να ολοκληρώσουμε δηλαδή και τις φοιτητικές εστίες, τα πρόσθετα κτίρια, να προωθήσουμε την έρευνα και κυρίως την καινοτομία. Μ' άλλα λόγια, να προωθήσουμε τις ιδέες των φοιτητών μας και των καθηγητών» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά ήρεμο κλίμα στο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τον απερχόμενο Πρύτανη κ. Βασίλη Διγαλάκη να εκφράζει την ικανοποίηση του για το έργο που παραδίδει. «Καταφέραμε και παραδίδουμε σήμερα ένα Πολυτεχνείο εξωστρεφές, σε πολλή καλή λειτουργική κατάσταση, από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας και με πολλή ισχυρή αναπτυξιακή πορεία» τόνισε.

Ο νέος Πρύτανης του Ιδρύματος ξεκαθάρισε ότι το καυτό θέμα της αξιοποίησης των κτιρίων στο λόφο Καστέλι έχει λήξει και κάθε εξέλιξη θα προέρχεται από τη μισθώτρια εταιρία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η επένδυση στο λόφο Καστέλι έχει κλείσει. Δεν έχει να κάνει με τη δική μας Πρυτανεία. Από τον Αύγουστο έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και για εμάς έχει κλείσει, δεν τίθεται καν θέμα, έχει αναλάβει η εταιρία. Επομένως δεν εμπλέκεται πλέον το Πολυτεχνείο και η διοίκηση του στην ιστορία αυτή».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια