default-image

Παραιτήθηκε πρόεδρος Δημοτ. Λιμενικ. Ταμείου για τα σκιάδια

Παραιτήθηκε πρόεδρος Δημοτ. Λιμενικ. Ταμείου για τα σκιάδια

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη εφαρμογής της μελέτης για τα σκιάδια στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και ενώ είχε λήξει η προθεσμία που είχε δοθεί στους καταστηματάρχες για απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών τους, το Υπουργείο Ναυτιλίας εντάσσει σε νόμο, διάταξη που ανατρέπει όλο το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και του δημοτικού λιμενικού ταμείου για τη βιτρίνα του Ενετικού Λιμανιού.

Νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας και με μια αιχμηρή ανακοίνωση εκφράζει τη θλίψη του για όλους αυτούς που όπως τονίζει μεθοδεύουν ή ψηφίζουν τις φωτογραφικές ρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΑΔΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Η μελέτη για τα σκιάδια για την οποία δεν είχαν εκφραστεί αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, είχε μπει για πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά σε τροχιά υλοποίησης. Το αμέσως επόμενο διάστημα επρόκειτο να ξηλωθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που είναι τοποθετημένες σε δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης.

Στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο κ. Βλαχάκης αναφέρει:

«Σήμερα, μετά την ψήφιση του νόμου, προβληματιζόμαστε για ακόμα μια φορά, κατά πόσον η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αυτοδιοικηθεί; Ποιος αποφασίζει και για ποιους; Πως ψηφίζονται τα νομοσχέδια εν μια νυκτί; Ποια είναι άραγε τα κίνητρα αυτής της απόφασης; Ποιοι ακούνε ποιους και τελικά, ποιοι εκπροσωπούν ποια συμφέροντα;».

Η παραίτηση ωστόσο του κ. Βλαχάκη δεν έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News