default-image

Η τσάντα στο σχολείο πλέον - Ποιοι μαθητές την άφησαν ήδη

Κρήτη
Η τσάντα στο σχολείο πλέον - Ποιοι μαθητές την άφησαν ήδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαββατοκύριακο είναι μία ανάσα και για κάποιους μαθητές της Κρήτης θα αποτελέσει μια γερή ανάσα ξεκούρασης, ξεγνοιασιάς και απαλλαγής έστω και για λίγο από τα διαβάσματα με δεδομένο ότι τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το «Happy Fridays».

Μια πρωτοβουλία που φέρει την υπογραφή του Υπουργείου Παιδείας και μέσω αυτής δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο από την Παρασκευή και να την ξαναπαίρνουν την Δευτέρα με την επιστροφή τους δηλαδή στο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Όπως έγινε γνωστό από την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο σχολεία σε όλη την Κρήτη κάνουν πράξη έστω και πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο».

Πιο συγκεκριμένα και κατόπιν έγκρισης του Συλλόγου Διδασκόντων του εκάστοτε σχολείου στην Κρήτη το πρόγραμμα συνολικά σε 24 σχολεία.

Αναλυτικότερα:

--Στο Ηράκλειο το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 15 σχολεία.

Συγκεκριμένα: 12ο, 14ο, 16ο, 26ο, 46ο,20ο+56ο Δημ. Επίσης: 2ο Βουτών, 1ο Αλικαρνασσού,2ο Αλικαρνασσού, Δημ.Σχολείο Ανάληψ. Χερσονήσου, Αγ. Δέκα, Βασιλειών, Βενεράτου και Καπαριανών.

--Στα Χανιά σε 4 σχολεία

--Στο Ρέθυμνο σε 3 σχολεία οι μαθητές άφησαν  ήδη τις τσάντες του στο σχολείο. Πρόκειται για το δημοτικό στους Αγίου Αποστόλους, Αγίου Νικολάου και 7ο δημοτικό Ρεθύμνου.

--Στο Λασίθι 3 σχολεία εφαρμόζουν πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα: Στο 3ο δημοτικό Αγίου Νικολάου, 3ο Ιεράπετρας και 3ο Σητείας.

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός ήδη στις εκπαιδευτικές κοινότητες και νομίζω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εξελιχθεί θετικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Τερζάκης .

«Μάλιστα η πρόταση αφορά για 2 Σαββατοκύριακα το μήνα, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί εφόσον το αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του εκάστοτε σχολείου. Ενώ όσοι διευθυντές θελήσουν να κάνουν πρόταση για να ενταχθεί το σχολείο τους σε αυτό το πρόγραμμα, σαφώς και μπορούν να το κάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Τερζάκης.

«Επιτέλους Σαββατοκύριακα χωρίς βιβλία. Μέτρο σωστό που έπρεπε να εφαρμοστεί, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες τους εξωτερικού. Τα παιδιά να απαλλαγούν για λίγο από τον βραχνά των μαθημάτων και εμείς οι γονείς να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί τους, χωρίς να μας απασχολούν για δύο τουλάχιστον ημέρες τα διαβάσματα», αναφέρει στο neakriti.gr, μητέρα μαθητή Δημοτικού.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News