Ειδήσεις

Ζευγάρια πήραν γενναία απόφαση και έσωσαν τα αγγελούδια τους

Το θαύμα της επιστήμης για ζευγάρια στην Κρήτη που έσωσαν τα μωρά τους ενώ διαγνώστηκαν με βαριά αναιμία.

Είναι άνθρωποι που πίστεψαν στο θαύμα της επιστήμης και αντιμετώπισαν τον φόβο και τον κίνδυνο με αισιοδοξία και σήμερα κρατούν στα χέρια τους τα αγγελούδια τους.

Είναι οικογένειες που στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης εντόπισαν για διάφορους λόγους βαριάς μορφής αναιμία των εμβρύων, κάτι που στο παρελθόν, σήμαινε διακοπή κύησης. Όχι όμως και σήμερα.

Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος μαιευτήρας Σταύρος Σηφάκης, μια σχεδόν αποκλεισμένη ευκαιρία για το παρελθόν, πλέον αποτελεί πραγματικότητα για τις οικογένειες που τόλμησαν και αποδείχθηκε ότι είχαν πάρει τη σωστή απόφαση, επιμένοντας με μεταγγίσεις αίματος στο έμβρυο με τη βαριά αναιμία. Διαδικασία όχι απλή και όχι χωρίς ρίσκο, αλλά πάντως με μετρήσιμα πλέον ποσοστά επιτυχίας.

Σύμφωνα με τον κ.Σηφάκη «περιπτώσεις οι οποίος ήταν παλαιότερα καταδικασμένες στο να πεθάνουν τα έμβρυα ή να υποστούν τέτοιες βλάβες που θα τα συνόδευαν σε όλη τους τη ζωή, σήμερα μπορούμε να τις θεραπεύουμε, και η αναιμία είναι μια από αυτές. Η εμβρυική αναιμία η οποία είναι αρκετά συχνή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για διάφορους λόγους είναι μια από τις καταστάσεις αυτές που μπορούμε και να διαγνώσουμε έγκαιρα και ορθά και κυρίως να τις αντιμετωπίσουμε ».

Ζευγάρια που πήραν τη γενναία απόφαση

Ο π.Αθανάσιος Δραμητινός και η σύζυγός του καθώς επίσης η Πάολα και ο Βλαντιμίρ, κρατούν στα χέρια τους τα παιδιά τους και το μόνο που δεν σκέφτονται όπως λένε, είναι η αγωνία που έζησαν.

Όπως τόνισε ο π.Αθανάσιος Δραμητινός «οι άνθρωποι να προσπαθούνε να μην κάνουν διακοπή της κύησης και με τη βοήθεια του Θεού και της ιατρικής που έχει εξελιχθεί και με τη βοήθεια του κ.Σηφάκη θα καταφέρει θα καταφέρουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια