default-image

Ο Σπ. Χαριτάτος στην ΚΡΗΤΗ TV για τη σεξουαλική κακοποίηση

Κρήτη
Ο Σπ. Χαριτάτος στην ΚΡΗΤΗ TV για τη σεξουαλική κακοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο εκλεκτοί καλεσμένοι βρέθηκαν στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη «Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, και ο δημοσιογράφος, εθελοντής - υποστηρικτής της προσπάθειας κ. Σπύρος Χαριτάτος, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρκετές δράσεις της γνωστής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Χαμόγελο του παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ανοίξει το φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» με στόχο να ενημερώσει, συζητήσει, καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο σοβαρό αυτό φαινόμενο.

Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως και τις 11 Δεκεμβρίου, το Ηράκλειο αποτελεί έκτο σταθμό για τη δράση αυτή, η οποία αναδεικνύει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Το συγκλονιστικό περιστατικό

Αυτό που μας κινητοποίησε για την εκστρατεία αυτή, ήταν ένα περιστατικό, αποκάλυψε ο πρόεδρος του «Χαμόγελο», στην εκπομπή και στη Νικολέτα Σφακιανάκη. «Ένα τηλεφώνημα που δεχτήκαμε από μία14χρονη κοπέλα, η οποία μας είπε ότι δεν αντέχει άλλο από τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο της τον πατέρα και ήθελε να το πει».

Δίπλα στην κοπέλα αυτή που τώρα έχει ενηλικιωθεί βρέθηκαν κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος, που τους μετέφερε το πρόβλημά της. Το κορίτσι αυτό ο πατέρας του ξεκίνησε να το παρενοχλεί όταν ήταν επτά χρονών. Δώδεκα χρονών την κακοποίησε με τη συναίνεση της μητέρας της. Τη στηρίξαμε, αυτό πήρε χρόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος, παρακινεί τον κόσμο να μιλήσει αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος πρέπει να πάρει το θάρρος να μιλήσει έστω και ανώνυμα».

Σπ. Χαριτάτος: «Για μένα είναι ηθική υποχρέωση»

Εθελοντής σε όλη αυτή την προσπάθεια εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος, ο οποίος τόνισε ότι για εκείνον αυτή η συνδρομή και η υποστήριξη είναι μία ηθική και συνειδησιακή υποχρέωση για όσα δεν κατάφερε, όπως χαρακτηριστικά είπε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη δουλειά του.  

Ο κ. Χαριτάτος χαρακτηριστικά τόνισε: «Έχω ηθική υποχρέωση, για όσα δεν έχω καταφέρει και για όσα ίσως λάθος έκανα, έπραξα, μέσα από μία ανεπάρκεια, μία έλλειψη προσωπικής πληροφόρησης, ή κατάρτισης, μέσα από λανθασμένους χειρισμούς στη βίαιη καθημερινότητα της εμπορικής διαχείρισης των θεμάτων, με αποτέλεσμα να συγκαλύψω, να μη δώσω χώρο, βήμα ή να μη διαχειριστώ σωστά ένα θέμα το οποίο θα βελτίωνε τη ζωή τη δική μου, τη δική μας, των παιδιών που αφορούν το μέλλον».

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μπορεί εγώ να πέρασα χρόνια, ή επειδή πέρασα καλά χρόνια, έχω δύο φορές χρέος, επειδή πέρασα καλά να περάσουν και τα παιδιά καλά. Αυτή η μορφής βία κατά τη γνώμη μου είναι η ακραία. Η σεξουαλική κακοποίηση επειδή εμπεριέχει τη φρίκη και το ακραίο δε θέλουμε ούτε καν να τη σκεφτόμαστε, με αποτέλεσμα να θρέφουμε το θεριό».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News