Ειδήσεις

Περιφέρεια: Ενός λεπτού σιγή για το χαμογελαστό διευθυντή

Με ενός λεπτού σιγή ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος και το Περιφερειακό Συμβούλιο τίμησαν την μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η απόδοση τιμής έγινε στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ο Πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Πιτσούλης αφού αναφέρθηκε στην αξιοσύνη, στο ήθος, στην προσωπικότητα του εκλιπόντος πρόσθεσε ότι, αν και ο ίδιος δεν ήταν μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν πάντα παρόν και συμμετείχε εποικοδομητικά στις συνεδριάσεις του Σώματος.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφέρει:

«Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη όπου αναφέρθηκε στην πρόσφατη διάκριση, στο δεύτερο Πανευρωπαϊκό βραβείο που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας για τις αναγνωρισμένες ως βέλτιστες πρακτικές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια και λογοδοσία. Ο κ. Αρναουτάκης για το έργο που γίνεται συνεχάρη δημόσια τα στελέχη της Περιφέρειας, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Νίκο Ραπτάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Κώτσογλου καθώς επίσης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε παράλληλα, ότι, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για τις ανάλογες καλές πρακτικές και στις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζεται με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1 Ψήφιση 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικονομικού Έτους 2017, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

1.2 Έγκριση πρόσληψης δικηγόρου με έμμισθη εντολή, για το γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας ΠΕ Ρεθύμνης, σύμφωνα με το αρ. 243166/15-11-2017 έγγραφο της Δ/νσης Διοίκησης ΠΚ.

1.3 Έγκριση πρόσληψης ενός (1) ατόμου, ειδικότητας ΠΕ Κτηνιάτρων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι ένα (1) έτος με δυνατότητα ανανέωσης, για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων στην ΠΕ Ρεθύμνης, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Ρεθύμνης.

- (εισηγήτρια των αριθμ. 1.1, 1.2 και 1.3 η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα. Λιονή Μαρία).

2. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2.1 Έγκριση 6ης τροποποίησης Σχεδίου Δράσης 2017 ΠΚ/ΠΕ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

-(εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

2.2 Έγκριση προγράμματος δράσεων προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2018, σύμφωνα με το από 23-11-2017 έγγραφο του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα ΠΚ.

-(εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα ΠΚ κ. Χνάρης Μανόλης)

3. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

3.1 Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που αφορά την «ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ», σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 250372/23-11-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

3.2 Έγκριση 2ης τροποποίησης της από 12-11-2014 Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας για την «Άσκηση αρμοδιοτήτων συντήρησης επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου με την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 1166 ΚΥ Ισοπεδωτή Γαιών (Grader) από την Περιφέρεια Κρήτης / ΠΕ Χανίων στο Δήμο Αποκορώνου», ως προς την παράταση της χρονικής διάρκειας αυτής, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 249449/23-11-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

3.3 Έγκριση 2ης τροποποίησης της από 18-12-2014 Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας για την «Άσκηση αρμοδιοτήτων συντήρησης επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου με την παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 1165 ΚΥ μικρού εκσκαφέα - φορτωτή (JCB) από την Περιφέρεια Κρήτης / ΠΕ Χανίων στο Δήμο Αποκορώνου», ως προς την παράταση της χρονικής διάρκειας αυτής, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ. 249460/23-10-2017 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

- (εισηγητής των αρ. 3.1, 3.2 & 3.3 θεμάτων ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος.)».

Σχόλια