Ειδήσεις

Μαζεύουμε τρόφιμα για Χριστουγεννιάτικα παιδικά «χαμόγελα»

Όμορφα Χριστούγεννα περιμένουν τα παιδιά οικογενειών που ζουν στο όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, καθώς το «Χαμόγελο του Παιδιού» για αυτά τρόφιµα & είδη πρώτης ανάγκης.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού», απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη, προκειµένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιµα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες των παιδιών της χώρας.

Γι' αυτό το «Το Χαµόγελο του Παιδιού», μας καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή µε δεδοµένο ότι ο αριθµός των οικογενειών, που δεν µπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραµατικά.  

?στόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συµπολιτών µας το α' εξάµηνο του 2017 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαµόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 13.680 παιδιά και τις οικογένειές τους σε κατάσταση φτώχειας. Σε ποσοστό 75,9% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.  

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθηµερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέµονται απευθείας από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευµένη οµάδα του Οργανισµού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανοµής των ειδών.  

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙ?Η ΠΡ?ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡ?ΣΗ

? Γάλα εβαπορέ

? Λάδι

? Ρύζι

? Όσπρια

? Αλεύρι

? Σάλτσα τοµάτας

? Είδη πρωινού (κακάο, µπισκότα, κρουασάν, δηµητριακά, φρυγανιές, µέλι, µαρµελάδα, µερέντα, χυµοί)

? Άνθος αραβοσίτου

? Αλάτι, Ξύδι

? Πουρές

? Βρεφικές κρέµες  

? Βρεφικό γάλα

? Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, µωροµάντηλα, σαµπουάν, αφρόλουτρα, κρέµες συγκάµατος)

? Προϊόντα καθαρισµού (καθαριστικά και απολυµαντικά γενικής χρήσης, µαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)

? Είδη προσωπικής φροντίδας (σαµπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεµες, οδοντόβουρτσες)

? Είδη οικιακής χρήσης (αλουµινόχαρτο, διάφανη µεµβράνη, σακούλες απορριµµάτων)  

? Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Η συγκέντρωση των ειδών πραγµατοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισµού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα:  

Τα σηµεία συγκέντρωσης στην Κρήτη είναι:

? Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ηράκλειο ?ιεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 138, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306  Τηλ: 2810 245162 - Ε-mail: socialserviceskriti@hamogelo.gr  

? Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στα Χανιά ?ιεύθυνση: Μαργουνίου 39, Χανιά, Τ.Κ.731 36 Τηλ: 28210 73000 - Ε-mail: socialserviceskriti@hamogelo.gr  

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα µεγάλο αριθµό οικογενειών µε ανήλικα παιδιά, που αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα διαβίωσης.

Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήµατα που µπορούν να λυθούν µε τη συµµετοχή του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» (προβλήµατα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης µε φορείς πρόνοιας κλπ). Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των µελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσµός και να µην οδηγείται η οικογένεια σε κλιµάκωση της κρίσης µε αρνητικά αποτελέσµατα για τα παιδιά.

Συγκεκριµένα πραγµατοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια µε στόχο την ενδυνάµωσή της και την - κατά το δυνατόν - αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθηµερινότητας, µε τις δικές της δυνάµεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη συγκέντρωση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης:  

? Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στο Ηράκλειο, κα Ανουσάκη ?έσποινα, 2810-245162, socialserviceskriti@hamogelo.gr   

? Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στα Χανιά, κος Μαρινάκης Γρηγόρης, 28210-73000, socialserviceskriti@hamogelo.gr   

Σχόλια