Ειδήσεις

Πως θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο μια μεγάλη κακοκαιρία;

Με φόντο την καταστροφική κακοκαιρία που στοίχισε ανθρώπινες ζωές στην Αττική, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στο Ρέθυμνο με σκοπό να αναδειχθούν τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν για την αποτελεσματική και συντονισμένη δράση που απαιτείται στις στιγμές που το νησί πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι φορείς αναγνώρισαν ότι πλέον τα μέτωπα της κακοκαιρίας είναι δριμύτερα του φυσιολογικού με αποτέλεσμα να πρέπει η συνεργασία όλων να είναι ακόμα πιο εντατική από το σύνηθες.

Υπό τη σκιά της τραγικής θεομηνίας στην Αττική, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, με τους φορείς να τονίζουν τη σημασία της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης, σωμάτων ασφαλείας και εθελοντών σε περίπτωση που έκτακτα καιρικά φαινόμενα χτυπήσουν το νησί σε τέτοιο βαθμό που θα χρειαστεί παρέμβαση όχι μόνο από τον νομό Ρεθύμνου, αλλά και από ή και για τους γειτονικούς νομούς.

Η αυτοδιοίκηση έχει φροντίσει για τον καθαρισμό πρανών, χειμάρρων και ρεμάτων, όμως τα καιρικά δεδομένα των τελευταίων ετών δείχνουν ότι τα μέτωπα κακοκαιρίας είναι δριμύτερα του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να εκφράζεται η ανησυχία του τι μέλλει γενέσθαι, εάν και η Κρήτη δοκιμαστεί από έντονα πέραν του φυσιολογικού καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, στον απόηχο της αντιπυρικής περιόδου, τονίστηκε ότι από τώρα πρέπει εντατικά να ετοιμάζεται το σχέδιο δράσης της αντιπυρικής περιόδου για το 2018, δεδομένου ότι οι συμβάσεις έργου στον δημόσιο τομέα, καθυστερούν οικτρά.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια