default-image

Το ρεκόρ που κυνηγάει η Σίτι

Ποδόσφαιρο
Το ρεκόρ που κυνηγάει η Σίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 96ο λεπτό κόντρα στη Σαουθάμπτον ήταν ιστορικό για τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επικράτησε 2-1 και για πρώτη φορά έφτασε τις 12 σερί νίκες στην Premier League.

Σε 14 αγωνιστικές έχουν 13 νίκες και μία ισοπαλία, αυτή με την Έβερτον στο "City of Manchester" την δεύτερη αγωνιστική, ενώ τώρα ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι παίκτες... κυνηγούν τις καλύτερες επιδόσεις στο νησί.

Οι "πολίτες" υποδέχονται τη Γουέστ Χαμ την Κυριακή (3/12) και αν πάρουν την 13η σερί νίκη θα ισοφαρίσουν τις επιδόσεις των Άρσεναλ και Τσέλσι, οι οποίες έχουν τις περισσότερες σερί νίκες σε μία σεζόν.

Η Άρσεναλ όμως έχει το απόλυτο ρεκόρ, καθώς είναι η μοναδική ομάδα με 14 σερί νίκες, απλά είναι σε δύο σεζόν. Μετά τις 13 σερί στο φινάλε της σεζόν 2001-02, με την 14η να έρχεται στην πρεμιέρα της σεζόν 2002-03.

Για να φτάσει η Μάντσεστερ Σίτι στις 14 σερί νίκες, να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση και να γίνει η πρώτη που την κάνει σε μία σεζόν, πρέπει μετά τη Γουέστ Χαμ να νικήσει στο ντέρμπι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα στο "Old Trafford" (10/12).

Σίγουρα δεν θα υπήρχε καλύτερο σενάριο για τον Γκουαρδιόλα απ' το ρεκόρ στο "σπίτι" του "εχθρού" (και του Ζοζέ Μουρίνιο), ενώ για να γίνει η πρώτη ομάδα με 15 σερί νίκες θα πρέπει μετά να νικήσει τη Σουόνσι στην Ουαλία (13/12).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News