default-image

Οργή καταστηματαρχών: Κάνουμε μηδέν τζίρο & καταστρεφόμαστε

Κρήτη
Οργή καταστηματαρχών: Κάνουμε μηδέν τζίρο & καταστρεφόμαστε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την… γη κάτω από τα πόδια τους φαίνεται πώς έχουν χάσει οι καταστηματάρχες στο κέντρο του Ηρακλείου,  εξαιτίας των έργων που επρόκειτο να ξεκινήσουν την προηγούμενη Δευτέρα αλλά μέχρι σήμερα Πέμπτη έχουν πέσει στο κενό.

Η απόγνωση, η οργή και η απογοήτευση έχει  «χτυπήσει κόκκινο καθώς όπως υποστηρίζουν τα έργα που καλά - καλά δεν έχουν αρχίσει, έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους με τα έσοδα μάλιστα πολλές φορές να είναι μηδενικά.

Χαρακτηριστικά τα όσα δηλώνει στο neakriti.gr η κ. Θεοδώρα Κρόπαλη που έχει κατάστημα αισθητική επί της οδού Μιχελιδάκη .

«Είμαστε σε απόγνωση όλοι εδώ στην περιοχή. Η  πελατεία μου έχει μειωθεί δραματικά. Αρκεί να σας αναφέρω ότι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ δεν ήρθε καμία πελάτισσα. Με μηδέν τζίρο πως θα βγάλω τις υποχρεώσεις μου και πώς θα πληρώσω βασικά μου έξοδα  όπως για παράδειγμα το ενοίκιο του μαγαζιού που αγγίζει τα 700 ευρώ;»

Εκτός των άλλων, οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται και για τη χρονική περίοδο που επέλεξε η δημοτική αρχή να γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, καθώς τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο βασικές περιόδους που περιμένουν οι έμποροι να αυξήσουν το τζίρο τους και παρόλα αυτά η απόφαση ελήφθη χωρίς ουδείς αρμόδιος να σκεφτεί  να τους ενημερώσει για όλα όσα πρόκειται να συμβούν.

«Έχουν τοποθετήσει κορδέλες και έχουν φέρει μία μπουλντόζα, χωρίς όμως τα έργα να έχουν  αρχίσει. Και μάλιστα ενόψει εορτών;. Με παίρνουν πελάτισσες και μου λένε ότι δεν έρχονται γιατί νομίζουν ότι το μαγαζί είναι κλειστό. Τι να τους πω; Γιατί δεν μας ενημερώνουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι θα συμβεί, υποστηρίζει η συγκεκριμένη καταστηματάρχης. Έτσι όπως το πάνε, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εγώ θα καταστραφώ».

Στα παραπάνω να προστεθεί και το γεγονός ότι η κατάσταση του οδοστρώματος έχει αλλάξει  με τις λακκούβες να πρωταγωνιστούν και να εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για τους περαστικούς . «Το προηγούμενο διάστημα που έκαναν πάλι εργασίες υπογειοποίησης, η μητέρα μου έπεσε, την μεταφέραμε στο νοσοκομείο γιατί χτύπησε πολύ σοβαρά το χέρι  της», τονίζει απογοητευμένη και εξοργισμένη η κ. Κρόπαλη που έστω και αυτήν την στιγμή απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους να πράξουν τα δέοντα πριν να είναι αργά για την επιχείρηση της δικής της και των υπόλοιπων καταστηματαρχών στη περιοχή.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Κάμερα : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News