default-image

Στην πιο κρίσιμη καμπή η δίκη του Προφήτη Ηλία

Κρήτη
Στην πιο κρίσιμη καμπή η δίκη του Προφήτη Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πιο κρίσιμη καμπή της περνά σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 στο χωριό του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

 Η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων. Πρόκειται για τον 57χρονο κρεοπώλη από τον Προφήτη Ηλία και το νεαρότερο αδερφό του.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση για την πολύκροτη υπόθεση εξετάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ένας μάρτυρας υπεράσπισης. Πρόκειται για έναν οπλουργό, τεχνικό σύμβουλο της υπεράσπισης, ο οποίος κατέθεσε αναφορικά με τα όπλα της επίμαχης υπόθεσης.

Ο οπλουργός κατέθετε επί τουλάχιστον τρεις ώρες, και στη συνέχεια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης διέκοψε τη δίκη για σήμερα, στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Ιανουάριο του 2014 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη: Η Έδρα έκρινε ένοχο τόσο τον κρεοπώλη, όσο και τον αδερφό του. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 8 ετών για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του.

Στον αδερφό τού κρεοπώλη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη. Εντούτοις, δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News