Ειδήσεις

Στο σκαμνί 3 μετά από κινητοποίηση σε νοσοκομείο

Στο δικαστήριο οδηγούνται στις 4 Δεκεμβρίου τρείς πολίτες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Στο δικαστήριο οδηγούνται στις 4 Δεκεμβρίου τρείς πολίτες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου Ιεράπετρας μεταξύ 1 και 4 Απριλίου του 2013.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας:

"Επρόκειτο για ένα από τους πολλούς αγώνες που έχουν δώσει οι πολίτες  της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και του δικαιώματός μας να έχουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση -όπως και όλες όσες οργανώθηκαν από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας- ήταν αποτέλεσμα μαζικής απόφασης των πολιτών της πόλης μας, αφορούσε, δε,  την απαίτηση να παραμείνει το Νοσοκομείο μας ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, πλήρες και αυτοδιοίκητο.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και φορέων στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου με παράλληλη ολιγομελή παρουσία μπροστά στα ταμεία για ενημέρωση και κάλεσμα στους συμπολίτες μας να μην πληρώνουν. Καμιά άλλη λειτουργία του νοσοκομείου δεν παρεμποδίστηκε.

Η δίωξη που ασκείται στους συμπολίτες μας είναι αποτέλεσμα της καταγγελίας που υπέβαλλε ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου, Εμμ. Μαρκόπουλος και στρέφεται, ουσιαστικά ενάντια σε όλους τους πολίτες και φορείς της Ιεράπετρας που αποφάσισαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου, της δημόσιας υγείας της πόλης μας, των υπηρεσιών που απομακρύνονται  οδηγώντας την περιοχή μας σε μαρασμό (ΤΕΙ, εφορία, κλπ) και των δικαιωμάτων μας. Σε πλήθος από αυτές, η συμμετοχή των πολιτών της Ιεράπετρας ήταν καθολική (κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών, κομβόι διαδηλωτών στο Ηράκλειο, κλπ).

Η συγκεκριμένη καταγγελία αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων μας και για αυτό δηλώνουμε τη αμέριστη στήριξή μας στους κατηγορούμενους συμπολίτες μας και απαιτούμε την άμεση αθώωσή τους".

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια