default-image

Άναψε «φωτιές» το Χριστουγεννιάτικο χωριό /video

Κρήτη
Άναψε «φωτιές» το Χριστουγεννιάτικο χωριό /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις που προξένησαν ακόμα μεγαλύτερες απορίες και προβληματισμούς σε σχέση με τους χειρισμούς της ΔΗΚΕΗ γύρω από το περσινό και το φετινό Χριστουγεννιάτικο χωριό στη πλατεία Ελευθερίας δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Οι ίδιες οι απαντήσεις-παραδοχές του προέδρου της Δημοτικούς Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργου Τσαγκαράκη έδωσαν το έναυσμα, την...''πάσα'' στην αντιπολίτευση, προεξέχοντος του Ηλία Λυγερού να κάνει λόγο για δουλειές και χειρισμούς του ποδαριού που θυμίζουν σπιτική διαχείριση και όχι διοίκηση σε δημόσιο φορέα!

Γιατί αυτό; Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα σχετικά είχαμε γράψει στη ''Ν.Κ.'' και τις εύλογες απορίες που θέσαμε ως προς το ότι στο περσινό διαγωνισμό η ΔΗΚΕΗ έδωσε το παγοδρόμιο με ενοίκιο λίγο πάνω από τα 400 ευρώ ενώ φέτος όρισε ως χαμηλότερη τιμή, ως τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό τα 13.000 ευρώ, ο κ. Τσαγκαράκης προχώρησε σε μια παραδοχή-αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση, συζητήσεις και αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε, πέρσι πράγματι η ΔΗΚΕΗ δεν είχε ορίσει χαμηλότερη τιμή στο διαγωνισμό για τη πίστα πατινάζ, η οποία κατοχυρώθηκε με το αντίτιμο των 500 ευρώ. Μετά τη συμφωνία με τον ιδιώτη, η ΔΗΚΕΗ, κρίνοντας πως το αντίτιμο ήταν πολύ χαμηλό, ούτε λίγο-ούτε πολύ ζήτησε από τον ιδιώτη να κάνει κάτι... επιπλέον για το δήμο!

Όπερ και εγένετω! Ο ιδιώτης του παγοδρομίου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, έφτιαξε με δική του δαπάνη ύψους 9000 ευρώ την πύλη εισόδου του Χριστουγεννιάτικου κάστρου στη πλατεία Ελευθερίας!

Η αναφορά προξένησε την άμεση αντίδραση του επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλία Λυγερού, ο οποίος αναρωτήθηκε αν στη ΔΗΚΕΗ έχουν αντιληφθεί ότι διοικούν δημόσιο φορέα και θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες ή αν νομίζουν πως είναι στο σπίτι τους και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στο...''πόδι''.

Σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ μας είπε ευθέως ότι ζήτησαν από έναν ιδιώτη να πληρώσει 9000 ευρώ για δουλειά του δήμου; Με ποιά απόφαση; Του προέδρου; Με ποιά διαδικασία; Ο δήμος πρέπει να κάνει οικονομικό έλεγχο στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δε γίνονται έτσι τα πράγματα στο Δημόσιο. Ανήκουστα αυτά. Πάμε δηλαδή αέρα-πατέρα ζητάμε από οποιονδήποτε να δώσει λεφτά να πληρώσει για κάτι του δημου. Ο πρόεδρος δεν διοικεί το σπίτι του. Διοικεί δημόσια υπηρεσία. Τι είναι αυτά τα πράγματα που ακούμε εδώ πέρα' ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυγερός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσαγκαράκης αναφέρθηκε και στη πρόσφατη διαδικασία των προσφορών για το φετινό χριστουγεννιάτικο χωριό όπου είχαμε σκηνικό έντασης με ενδιαφερόμενο ιδιώτη για το λούνα παρκ.

Ο κ. Τσαγκαράκης εγκάλεσε τον ιδιώτη για τη παρουσία τηλεοπτικού καναλιού (εννοώντας την ΚΡΗΤΗ TV) στην επεισοδιακή διαδικασία και τόνισε πως μετά το σκηνικό αυτό, η ΔΗΚΕΗ αποφάσισε να ''κόψει'' το λούνα παρκ από το φετινό Χριστουγενιάτικο χωριό, βάζοντας άλλα παιχνίδια!

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από το δελτιο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News