default-image

Τσάντα στο σχολείο τα Σαββατοκύριακα πλέον για τους μαθητές

Κρήτη
Τσάντα στο σχολείο τα Σαββατοκύριακα πλέον για τους μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται το "Happy Fridays" των μαθητών το οποίο αν μη τι άλλο θα σκορπίσει χαρά σίγουρα στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους καθώς με συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο την Παρασκευή και να την ξαναπαίρνουν την Δευτέρα με την επιστροφή τους δηλαδή στο σχολείο.

Γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον αυτό γίνει πράξη, τα Σαββατοκύριακα οι μαθητές δεν θα έχουν διαβάσματα αλλά θα έχουν σίγουρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Η Κρήτη όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία, στην Κρήτη, την Αττική και την  Αιτωλοακαρνανία ενώ από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας.

Μάλιστα όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Τερζάκης έχει υπάρξει πρόταση για 28 σχολεία της Κρήτης και η οποία εφόσον επικαιροποιηθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων αναμένεται να ισχύσει από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός ήδη στις εκπαιδευτικές κοινότητες και νομίζω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εξελιχθεί θετικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τερζάκης.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα υπήρξαν κάποιες συζητήσεις με τους διευθυντές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και η πρώτη λίστα με τα σχολεία που δεν αποκλείεται αυτό το Σαββατοκύριακο να «φορτωθούν» τις σχολικές τσάντες των μαθητών.

«Επιτέλους Σαββατοκύριακα χωρίς βιβλία. Μέτρο σωστό που έπρεπε να εφαρμοστεί, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες τους εξωτερικού. Τα παιδιά να απαλλαγούν για λίγο από τον βραχνά των μαθημάτων και εμείς οι γονείς να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί τους, χωρίς να μας απασχολούν για δύο τουλάχιστον ημέρες τα διαβάσματα», αναφέρει στο neakriti.gr, μητέρα μαθητή Δημοτικού.

Αναλυτικότερα η πρόταση αφορά στα εξής δημοτικά σχολεία:

Νομός Ηρακλείου

16 σχολεία

Νομός Χανίων

6 σχολεία

Νομός Ρεθύμνου

3 σχολεία

Νομός Λασιθίου

3 σχολεία

«Μάλιστα η πρόταση αφορά για 2 Σαββατοκύριακα το μήνα, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί εφόσον το αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του εκάστοτε σχολείου. Ενώ όσοι διευθυντές θελήσουν να κάνουν πρόταση για να ενταχθεί το σχολείο τους σε αυτό το πρόγραμμα, σαφώς και μπορούν να το κάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τερζάκης.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πολίτης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν... θέλησαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο!

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News