default-image

Γιώργος Φασουλάκης: Μια νέα αρχή στο Επιμελητήριο, για όλους

Ηράκλειο
Γιώργος Φασουλάκης: Μια νέα αρχή στο Επιμελητήριο, για όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου θα κληθούμε να εκλέξουμε την νέα διοίκηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Γράφει ο κ. Γιώργος Φασουλάκης *

Δεν πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας και δημοσίων σχέσεων.

Ούτε επιθυμούμε να μετατρέψουμε αυτή τη διαδικασία σε μια καταγραφή δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ή του ΚΚΕ όπως έντεχνα έχουν προ-σχεδιάσει οι λοιποί υποψήφιοι.

Οι διαπιστώσεις μας βρίσκουν σύμφωνους το σύνολο των συναδέλφων, μιας και οι τοπικές επιχειρήσεις σήμερα βάλλονται περισσότερο από ποτέ.

Έχουν να αντιμετωπίσουν την σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια, η οποία καταγράφεται με την επιθετική φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης αλλά και την εξάντληση της αγοραστικής δύναμης τόσο των καταναλωτών όσο και του κλάδου γενικότερα, ενώ παράλληλα σε τοπικό επίπεδο η εισβολή με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Κινέζικών καταστημάτων επιδρά αρνητικά στη διαμόρφωση ενός υγιούς κλίματος επιχειρηματικότητας.

Οι τράπεζες ως σήμερα αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η απερχόμενη  διοίκηση του ΕΒΕΗ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα και να σταθεί με όραμα στις προκλήσεις των καιρών, αλλά  και να αφουγκραστεί τις ανάγκες του δοκιμαζόμενου επαγγελματία και επιχειρηματία σε όλους τους κλάδους.

Στα έξι χρόνια της διοίκησης της απέτυχε να λειτουργήσει με ανοιχτές πόρτες και ευήκοα ώτα.

Αναλώθηκε σε μη ουσιαστικές πρακτικές και αναποτελεσματικές μεθόδους διοίκησης με αλαζονεία, σπατάλη και υπεροψία.

Οι δικές μας προτάσεις είναι ξεκάθαρες.

Ο συνδυασμός μας ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ είναι έτοιμος να αποδείξει στην πράξη από την πρώτη κι όλα μέρα ότι θα συγκρουστεί με όσους στέκονται απέναντι στην επιχειρηματικότητα, και την τοπική οικονομία.

Θα στηρίξει με σθένος την τοπική πρωτοβουλία και θα δημιουργήσει το περιβάλλον που χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας και η επιχείρηση με όραμα και καινοτόμες προτάσεις και σχέδια γιατί πολύ απλά υποστηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό ως ένα ζωντανό κύτταρο συμβουλευτικό, προστατευτικό και δραστήριο προς όλους ανεξαιρέτως.

Θα συνεργαστεί με το σύνολο των τοπικών και όχι μόνο φορέων, για την προκοπή των επιχειρηματικών και επαγγελματικών σχεδίων τόσο της μικρής όσο και μεγάλης επιχείρησης του Νομού.

Η πρόταση μας δεν αποκλείει κανένα συνάδελφο.

Η πρόταση μας αφορά το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικής δράσης μακριά από κομματικά συμφέροντα και μικροπολιτικές πρακτικές.

Είμαστε όλοι (όσοι μετέχουμε στον συνδυασμό αυτό), πραγματικά ανεξάρτητοι και αυτόφωτοι, χωρίς να δίνουμε αναφορά σε πολιτικά γραφεία όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνδυασμοί, γι' αυτό είμαστε δυνατοί.

Σας καλούμε με την συμμετοχή και την ψήφο σας να μας δώσετε την δύναμη που χρειαζόμαστε για να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Οι προτεραιότητες όλων μας πρέπει να γίνουν πράξη, και οι κοινοί μας στόχοι να πάρουν την μορφή που σήμερα έχουμε ανάγκη.

Αξίζουμε όλοι μια ευκαιρία για να σας αποδείξουμε ότι υπάρχει ο δρόμος που θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτό για το οποίο πιστεύουμε και εργαζόμαστε.

* Ο κ. Γιώργος Φασουλάκης είναι επικεφαλής του Συνδυασμού «Αυτόφωτο Επιμελητήριο» και Υπ. Πρόεδρος ΕΒΕΗ.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου

Αντιπροσωπεία της επιμελητηριακής παράταξης "ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ" με επικεφαλής το Γιώργο Φασουλάκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 21/11 επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κύριος Φασουλάκης αφού σημείωσε τον πολύ σημαντικό ρόλο του δήμου στον οποίο δραστηριοποιούνται χιλιάδες μέλη του επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συμμετοχής του επιμελητηρίου ως σύμβουλος του δήμου σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στην ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων σε κανόνες για όλους με διαφάνεια αλλά και την ανάγκη αναθεώρησης περιπτώσεων που χρήζουν αλλαγών, στα προβλήματα της παραοικονομίας που συνεχίζουν να υπάρχουν και επηρεάζουν αρνητικά την υγιή επιχειρηματικότητα και στην ανάγκη στήριξης περιοχών ειδικού παραγωγικού ενδιαφέροντος όπως η βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου αλλά και η βιοτεχνική περιοχή Φοινικιάς-Μαλάδων.

Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε ο κ. Φασουλάκης στο έργο ανάπλασης της Δικαιοσύνης που θα επηρεάσει προσωρινά πολλές εμπορικές επιχειρήσεις, ζήτησε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις αυτές και να γίνει προσπάθεια συντόμευσης του έργου όσο είναι δυνατόν ακόμα και μέσω της δυνατότητας εργασιών σε τρεις βάρδιες από τον ανάδοχο γεγονός που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους.

Τον κ. Φασουλάκη συνόδευσαν τα μέλη της παράταξης οι κ.κ. Βασίλης Εφραίμογλου, Γιάννης Αλμυράκης, Κατερίνα Αστυρακάκη, Βαγγέλης Τσαγκαράκης, Λεωνίδας Ζαμπετάκης, Συμεών Καμπάκας, Γιάννης Μαυρογιάννης, Παντελεήμων Καλλιμάνης, Γιώργος Κουτσογιάννης και Μανώλης Φουκαράκης.

Επίσκεψη στο Σύλλογο Πολυτέκνων

Αντιπροσωπεία της επιμελητηριακής παράταξης "ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ" με επικεφαλής το Γιώργο Φασουλάκη, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 20/11 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος (πολύτεκνη οικογένεια).

Ο κος Φασουλάκης ξεκινώντας τη συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ. πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το δημογραφικό.

Βοηθώντας στην επίλυση του δημογραφικού θα λυθούν τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και διαβεβαίωσε ότι το "ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ" θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε το σημαντικό αυτό ζήτημα να αναδειχτεί και ότι θα επιδιώξει με κάθε τρόπο τη στήριξη αλλά και την ενδυνάμωση του θεσμού της πολύτεκνης οικογένειας η οποία έχει αναμφισβήτητα θετικό ρόλο στη οικονομία και την κοινωνία.

Τον κύριο Φασουλάκη συνόδευσαν στη συνάντηση τα μέλη της παράταξης: Εφραίμογλου Βασίλης, Κουτσογιάννης Γεώργιος, Μόκας Παναγιώτης και Φουκαράκης Εμμανουήλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News