Ειδήσεις

Πως τιμωρήθηκαν στρατιώτες που ξυλοκόπησαν Χανιώτη -video

Οι Βρετανοί που είναι "άφαντοι" τιμωρήθηκαν για τον άγριο ξυλοδαρμό 37χρονου.

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από την ελληνική Δικαιοσύνη οι δύο Βρετανοί φαντάροι, οι οποίοι πριν από μερικές ημέρες είχαν ξυλοκοπήσει άγρια έναν 37χρονο ντόπιο οικογενειάρχη στα Χανιά.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή για αμφότερους τους στρατιώτες. Ωστόσο, παραμένει αμφίβολο εάν οι καταδικασθέντες Βρετανοί βρεθούν τελικά προ των ευθυνών τους, αφού αναχώρησαν από την Κρήτη λίγη ώρα μετά την αναβολή της δίκης τους, στις 20 Νοεμβρίου.

Δείτε πως είχε περιγράψει ο 37χρονος  το σοκαριστικό περιστατικό

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΧΑΝΙΩΤΗ

Κρίθηκαν ένοχοι οι στρατιώτες

Η δίκη έλαβε χώρα τελικά χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, με απόντες τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι δικάστηκαν ερήμην. Αντίθετα, παρών ήταν ο 37χρονος άνδρας, ο οποίος φέρει ακόμη εμφανή τα σημάδια από την αναίτια επίθεση που δέχτηκε. Χθες το απόγευμα, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Το Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ένοχους αμφότερους τους στρατιώτες.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στους κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης δύο ετών. Τελικά, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων επέβαλε στον κάθε έναν από τους Βρετανούς ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Σχόλια