default-image

Κρητικός «όμηρος» του ηφαιστείου στο Μπαλί (video)

Κρήτη
Κρητικός «όμηρος» του ηφαιστείου στο Μπαλί (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι αρχές της Ινδονησίας παρατείνουν τη διακοπή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου στο Μπαλί - ένα νησί που αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό -  εξαιτίας των φόβων ότι θα σημειωθεί ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ.

Συνολικά 89.000 επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι στο Μπαλί. Δέκα από αυτούς είναι Έλληνες, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, ανάμεσά τους και ένας Κρητικός, ο Γιώργος Πετρογιάννης.

Ο 21χρονος Γιώργος με καταγωγή από το Ρέθυμνο, ζει και εργάζεται ως γυμναστής στο Ηράκλειο και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε χώρες ανά τον κόσμο, ωστόσο τώρα έτυχε να επιλέξει... λάθος προορισμό!

Ο Γιώργος αποφάσισε να κάνει και αυτό το ταξίδι μόνος του, ωστόσο είναι ψύχραιμος, όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, μετά από επικοινωνία μέσω skype. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά το γεγονός αυτό, μόνο με ψυχραιμία».

Η πτήση του 21χρονου για αναχώρηση από το Μπαλί είναι την Παρασκευή, φοβάται όμως πως είναι άγνωστο το πότε θα αναχωρήσει τελικά, με την αγωνία για τους συγγενείς και φίλους να κορυφώνεται αφού και μέσω διαδικτύου, τις τελευταίες ώρες, δεν μπορεί να επικοινωνήσει εύκολα μαζί τους.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα ασφαλείας από την Ινδονησιακή κυβέρνηση έχουν ενεργοποιηθεί, όπως για παράδειγμα όσοι βρίσκονται στο νησί να φορούν αντιασφυξιογονες μάσκες, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι, όπως αναφέρει, που παραβλέπουν τον κίνδυνο και δεν τις χρησιμοποιούν.  

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8yp4r8vc/

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΠΑΛΙ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 440 ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ, το 1963, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 1.600 ανθρώπους. Ηφαιστειολόγοι προειδοποιούν ότι εάν σημειωθεί μια παρόμοιας ισχύος έκρηξη, ενδέχεται να εκτοξευθούν πέτρες μεγέθους ανθρώπινης γροθιάς και ηφαιστειακά αέρια σε ύψος ακόμη και 8 χιλιομέτρων.

Η βορειοδυτική πλευρά της κορυφής του Αγκούνγκ έχει φουσκώσει και αυτό υποδεικνύει ότι ασκείται «μεγάλη πίεση προς την επιφάνεια», σημείωναν ινδονήσιοι ηφαιστειολόγοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News