default-image

«Ξηλώνουν» τα περίπτερα στη Δικαιοσύνης, έντονες αντιδράσεις

Κρήτη
«Ξηλώνουν» τα περίπτερα στη Δικαιοσύνης, έντονες αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται περιπτεριούχοι επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης καθώς, όπως πληροφορήθηκαν, με βάση τη μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου θα πρέπει να κλείσουν.

Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες περιπτέρων που λειτουργούν για πάνω από 50 χρόνια στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Ελένη Χαιρέτη, πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία δρομολογήθηκε από την Αρχαιολογική υπηρεσία, με την ίδια να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Λότζια προκειμένου να μην απομακρυνθούν τα περίπτερα ζητώντας γραπτές και όχι προφορικές δεσμεύσεις για τη στήριξη των συναδέλφων της.

Για το ζήτημα, το Σωματείο θα αποστείλει έγγραφο προς την Αρχαιολογία, προτείνοντας μάλιστα να προχωρήσουν σε αισθητικές παρεμβάσεις στα περίπτερα, οι οποίες να συνάδουν με το περιβάλλον και τη γενικότερη εικόνα του ιστορικού κέντρου.

Το Σωματείο Περιπτεριούχων και Καπνοπωλών Κρήτης βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, με την Πρόεδρο να προειδοποιεί με δυναμικές αντιδράσεις αλλά και με… απεργία πείνας στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News