default-image

Με Σπανούλη στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Με Σπανούλη στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Βασίλη Σπανούλη στην αποστολή του αναχώρησε για την Ισπανία η αποστολή του Ολυμπιακού και αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στη Βαλένθια στο αυριανό παιχνίδι.

Στην επιστροφή του Σπανούλη στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε ότι η Βαλένθια χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς βασίζεται στην ομαδικότητά της.

Αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην απόφαση η ομάδα να αναχωρήσει δύο ημέρες νωρίτερα από το παιχνίδι. Όπως είπε, «έχοντας δύσκολο ταξίδι με δύο πτήσεις που δεν βολεύουν, προτιμήσαμε να μην κάνουμε το ταξίδι παραμονή αγώνα, αλλά να το ξεκινήσουμε προπαραμονή για να πάμε πιο ξεκούραστα για το παιχνίδι».

Αναφερόμενος στη Βαλένθια τόνισε: «Παίζει πολύ ομαδικά και ψάχνει να βρει την καλή επιλογή στην επίθεση. Σίγουρα έχει τον Γκριν ως παίκτη πρώτης γραμμής που προσπαθεί να σκοράρει και κάποιες φορές να δημιουργήσει. Έχει, όμως, πολυπλευρικότητα στο παιχνίδι της με πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Παίζουν πολύ ομαδικά. Δεν στηρίζονται τόσο πολύ στις ατομικές εξάρσεις, παρά στην ομαδικότητα. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι η ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο με το transition, αλλά και το spot up τρίποντο που έχουν. Λειτουργούν ωραία, δημιουργούν και μπορούν να σουτάρουν απ' έξω από όλες τις θέσεις. Οπότε αυτό είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις».

Για τον Έρικ Γκριν: «Ο Γκριν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας κατεξοχήν σκόρερ. Τον ξέρουμε πολύ καλά από πέρυσι και εκείνος μας ξέρει. Το πως θα τον αντιμετωπίσουμε είναι θέμα όλης της ομάδας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν είναι, όμως, μόνο ο Γκριν.  Υπάρχουν πολλοί ικανοί σκόρερ στη Βαλένθια και στηρίζεται στο σκορ σε πολλούς, όχι μόνο στον Γκριν. Έχει παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν και από την ρακέτα και από την περιφέρεια και είναι ομάδα που παίζει ως ομάδα πραγματικά».

Για την επιστροφή του Σπανούλη: «Ο Βασίλης είναι έτοιμος. Έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τις προπονήσεις που πρέπει. Και από πλευράς υγείας, αλλά και μπασκετικής ετοιμότητας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο μετά από δύο μήνες αποχής, να μπει και να παίξει ένα καλό παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών ο Μπράιαν Ρόμπερτς είπε: «Θα πρέπει να μπούμε γνωρίζοντας πως είναι πεινασμένοι για νίκη. Παίζουν στην έδρα τους, παίζουν πολύ καλά, παίζουν γρήγορα… Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μην ξεχάσουμε πως πεινούν για νίκη.

Σίγουρα για τον Γκριν είναι ένα παιχνίδι με κίνητρο. Θα έρθει έτοιμος να παίζει. Είναι παίκτης κλειδί για την ομάδα του, οπότε θα πρέπει να τον σταματήσουμε. Ανυπομονούμε για την πρόκληση και θα είναι ομαδική δουλειά το να μπορέσουμε να τον σταματήσουμε.

Έχουμε πιο ολοκληρωμένη ομάδα με τον Βασίλη. Μας λείπει ο Μάντζαρης, αλλά ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας μας. Ξέρω πως είναι έτοιμος και χαρούμενος που επέστρεψε. Ανυπομονούμε όλοι να τον δούμε στο παρκέ και να παίζουμε μαζί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News