default-image

Ξεκίνησε το «λίφτινγκ» στην πιο γραφική παραλία των Χανίων

Κρήτη
Ξεκίνησε το «λίφτινγκ» στην πιο γραφική παραλία των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αλλάξει ριζικά όψη η γραφική παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά φιλοδοξεί η Δημοτική Αρχή μέσα από το έργο ανάπλασης που χρηματοδοτεί.

Πρόκειται για την Ακτή Παπανικολή που, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, επιχειρείται να αλλάξει εικόνα. Η Δημοτική Αρχή βασίζεται στη μελέτη που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες και ο Δήμος τη χρηματοδοτεί με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.   

Τις εργασίες επιθεώρησε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος υποστήριξε ότι την προσεχή άνοιξη η παραλία της συνοικίας της Νέας Χώρας θα έχει αλλάξει ριζικά όψη.

Η Ακτή Παπανικολή αναπλάθεται με στόχο να δοθεί έμφαση στους πεζούς και στους ποδηλάτες και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα τους επιχειρηματίες εστίασης να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματα τους με τρόπο που θα τους ωφελεί, χωρίς να εμποδίζεται η διέλευση του κόσμου.

Επισκεπτόμενος σήμερα την παραλία της Νέας Χώρας ο Τάσος Βάμβουκας κάλεσε τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν παραχωρήσει τις ιδιοκτησίες τους, να το πράξουν για να διευκολύνουν το έργο, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι θα αποζημιωθούν.

Ο Δήμαρχος Χανίων μίλησε για ένα έργο που έρχεται να απαντήσει σε όσους καταλογίζουν αδράνεια στη δημοτική αρχή.

Παράλληλα με το έργο ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή, η Δημοτική Αρχή των Χανίων δρομολογεί τις διαδικασίες για το μεγαλόπνοο έργο διάνοιξης ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει παραλιακά τη Νέα Χώρα με τους Αγίους Αποστόλους.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News