default-image

Πρωτοδικείο Ηρακλείου: «Φύλλο και φτερό» τα παραστατικά

Κρήτη
Πρωτοδικείο Ηρακλείου: «Φύλλο και φτερό» τα παραστατικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φύλλο και φτερό εξακολουθούν να κάνουν τα παραστατικά που έχουν εντοπιστεί οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών που ερευνούν το εύρος  της υπεξαίρεσης χρημάτων από το Πρωτοδικείο του Ηρακλείου το οποίο αποκαλύφθηκε μετά το μυστηριώδη θάνατο του ταμία.

Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει στα μπλοκ που είτε βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο είτε παραδόθηκαν στις Αρχές. Μέχρι στιγμής 22 μπλοκ των 50 φύλλων έκαστο παραμένουν άφαντα και αντιστοιχούν σε 1100 φύλλα, στα οποία φαίνεται να έχουν καταχωρηθεί μετατροπές ποινών σε χρηματικά πρόστιμα.

Τα ποσά στα οποία αντιστοιχούν θεωρούνται ακόμη άγνωστα. Ωστόσο εκτιμήσεις στελεχών από τη ΔΥΟ Ηρακλείου αναφέρουν ότι το εύρος του ποσού κυμαίνεται από 400.000 € έως και 1.100.000.

Απάντηση δεν υπάρχει ωστόσο ακόμη από τη ΔΥΟ για το πώς οι υπάλληλοι του αρμόδιου τμήματος παρέδιδαν στον ταμεία τα νέα θεωρημένα μπλοκ, ιδίως τους τελευταίους εφτά μήνες, χωρίς να έχουν παραλάβει τα συμπληρωμένα. Για τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και εσωτερική έρευνα.

Για την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης και το Ηρακλείο έχει διάθεση υπάλληλο της οποίος εργάζεται καθημερινά στο δικαστικό μέγαρο ελέγχοντας τα παραστατικά η σύγκριση γίνεται με το βιβλίο εγγραφής του Πρωτοδικείου όπου υπάρχουν οι ποινές του ονοματεπώνυμο κάθε καταδικασμένο αλλά και η μετατροπή της ποινής.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News