default-image

Ποιος είναι ο Κρητικός Τζον Σφακιανάκης;

Κρήτη
Ποιος είναι ο Κρητικός Τζον Σφακιανάκης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο Ηρακλειώτης Τζον Σφακιανάκης στο όνομα του οποίου έκανε αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και που ενδιαφέρθηκε να παρέμβει σύμφωνα με τον ίδιο, στην πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;

Δείτε το βιογραφικό του:

Ο Γιάννης Σφακιανάκης είναι Ανώτερος Μελετητής στο Ίδρυμα Αραβία. Εργάζεται επίσης ως Διευθυντής Οικονομικών Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας του Κόλπου στο Ριάντ. Προηγουμένως ήταν Διευθυντής Μέσης Ανατολής του ομίλου Ashmore στο Ριάντ. Στις άλλες πρώην θέσεις του περιλαμβάνονται ο επικεφαλής επενδύσεων στρατηγικός, MASIC, μια Σαουδική οικογενειακή επιχείρηση επενδύσεων, κύριος οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας,  γενικός διευθυντής ομάδας και επικεφαλής οικονομολόγος, περιοχή της Μέσης Ανατολής για τη Credit Agricole CIB, κύριος οικονομολόγος, Saudi British Bank (SABB / HSBC), κύριος περιφερειακός οικονομολόγος, Samba Financial Group.

Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Χωροταξίας στη Σαουδική Αραβία και ως οικονομολόγος στα Ηνωμένα Έθνη (UNDP) και στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσινγκτον, DC. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έχει έδρα έξω από το Ριάντ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ" ΤΖΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου ότι ήταν σύμβουλός του

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διέψευσε ότι ο Τζον Σφακιανάκης υπήρξε σύμβουλός του, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βίντεο με συνέντευξή του στο CNN.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News