default-image

Εκτός Παγκοσμίου κλειστού στίβου οι Ρώσοι

Σπορ
Εκτός Παγκοσμίου κλειστού στίβου οι Ρώσοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τη Ρωσία ως ομάδα, αλλά με ανεξάρτητους αθλητές θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου τον ερχόμενο Μάρτιο στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Μετά την απόφαση της IAAF να μην αλλάξει το στάτους για τη ρωσική ομοσπονδία στίβου, θεωρείται απίθανο να υπάρχει ρωσική ομάδα στο παγκόσμιο καθώς μέχρι την ημέρα των αγώνων (1-4 Μαρτίου) δεν έχει οριστεί άλλο συμβούλιο για να επανεξεταστεί το θέμα των Ρώσων. Θυμίζουμε ότι παραμένουν αποκλεισμένοι γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το πόρισμα της έκθεσης Μακλάρεν που κάνει λόγο για συστημικό ντόπινγκ και γιατί η WADA δεν έδωσε πιστοποίηση στη RUSADA (ρωσική υπηρεσία αντί-ντόπινγκ).

Όπως ήταν φυσικό οι Ρώσοι εξέφρασαν την απογοήτευση τους και ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Ντμίτρι Σλιάκτιν ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. «Οι αθλητές μας θα πρέπει να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις για το 2018. Η διαδικασία θα είναι η ίδια με πέρσι (συγκεκριμένος αριθμός ελέγχων ντόπινγκ, παραμονή εκτός Ρωσίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κτλ). Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο προκειμένου η ομοσπονδία μας να διαθέτει μόνο καθαρούς και ειλικρινείς αθλητές».

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News