Ειδήσεις

Τα sms που δείχνουν πως παγίδευσαν το μοντέλο με την κοκαΐνη

Το περιεχόμενο των συνομιλιών τους είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό ως προς τον τρόπο ζωής που είχε υιοθετήσει η Ειρήνη Μελισσαροπούλου από τη στιγμή που μπήκε στο πλοίο της γραμμής και έφυγε, υποτίθεται, για σπουδές στην Καλαμάτα.

Σε αναρτήσεις της στη σελίδα της στο Facebook φέρεται στις 24/10 να δίνει το στίγμα της κάνοντας check in στην Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου φωτογραφίζεται κρατώντας το κινητό της σε σέλφι πόζα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αντίς Αμπέμπα, γράφοντας «Life is short. Enjoy it» (Η ζωή είναι μικρή, ας τη χαιρόμαστε).

Άξια προσοχής στην εν λόγω φωτογραφία είναι ίσως μια λεπτομέρεια: αν και η ίδια βρίσκεται σε σέλφι πόζα κρατώντας το κινητό της, το γεγονός ότι απαθανατίζεται και το στοιχείο του κινητού της σε αυτή σημαίνει ότι την τραβά κάποιος άλλος, αν δεν υπάρχει καθρέφτης. Δύο ημέρες μετά, πάντως, η ίδια συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Η ζωή είναι όντως σύντομη. Και ειδικά στην περίπτωσή της θα καθυστερήσει πολύ να τη ζήσει και ελεύθερη.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με μηνύματα στο κινητό της ενισχύουν το σενάριο ότι η 19χρονη καλλονή χρησιμοποιήθηκε από το κύκλωμα ως δόλωμα. Στην επικοινωνία με τη φίλη της αναφέρει ότι αποστολή της είναι να βάζει σφραγίδες σε ταξιδιωτικά έγγραφα από διάφορες χώρες όπου ταξιδεύει επειδή αυτό θέλουν από εκείνη, για άγνωστους λόγους, οι υπεύθυνοι του «γραφείου», προφανώς στο πλαίσιο του διαγωνισμού που κέρδισε:

H εγγραφή στο ΙΕΚ που δεν έγινε ποτέ

«Μπαμπά, θα φύγω από το νησί. Θα πάω να σπουδάσω στην Καλαμάτα. Εχω βρει και τη σχολή». Η δήλωσή της να φύγει από τα στενά όρια της Μυτιλήνης δεν ήταν θέμα προς συζήτηση. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση-ανακοίνωση που δεν σήκωνε κουβέντες. Από τότε που τελείωσε το σχολείο, η Ειρήνη ήθελε να είναι ανεξάρτητη. Να βγάζει τα δικά της λεφτά, να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ζητάει από γονείς και συγγενείς χαρτζιλίκι. Η οικογένειά της άλλωστε δεν ήταν εύπορη. Ο μπαμπάς, αστυνομικός, η μαμά, νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας της Λέσβου. Δύο μισθοί που ίσα που έφταναν για μια τετραμελή οικογένεια, αφού εκτός από την Ειρήνη το ζεύγος Μελισσαρόπουλου έχει και ένα 8χρονο αγόρι.

Οι δύο γονείς, άνθρωποι αγαπητοί στο νησί και φιλήσυχοι, έκαναν τη δουλειά τους, αφοσιώνονταν στις φροντίδες της οικογένειας και ζούσαν, όπως εκατομμύρια άλλες ελληνικές οικογένειες, στα στενά πλαίσια μιας επαρχίας.

Η Ειρήνη ήταν μια κοπέλα που κάθε άλλο παρά περνούσε απαρατήρητη, με το απολυτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης στο συρτάρι, ήθελε να ανοίξει τα φτερά της. Και αυτό δεν μπορούσε να γίνει στη Μυτιλήνη όπου μεγάλωσε.

Σίγουρα αυτό δεν μπορούσε να γίνει ούτε με την ιδιότητα της σερβιτόρας σε καφετέρια όπου δούλεψε, ούτε με εκείνη της υπαλλήλου σε βενζινάδικο όπου έβγαζε ένα μεροκάματο μέχρι την ημέρα της μοιραίας όπως αποδείχθηκε απόφασής της να εγκαταλείψει το νησί.

«Έχω βρει ένα ΙΕΚ βοηθών φαρμακοποιών στην Καλαμάτα και θα πάω», είναι τα λόγια που σήμερα ανακαλούν ξανά και ξανά στη μνήμη τους οι απελπισμένοι γονείς της. «Μα πού θα μείνεις; Πώς θα ζεις εκεί; Χρειάζεσαι λεφτά για το σπίτι, για το φαγητό, για το ένα και το άλλο», είναι τα ερωτήματα και οι ενστάσεις της μάνας που έρχονται η μία μετά την άλλη.

Η Ειρήνη έχει σε όλα απαντήσεις: «Θα μείνω στη φίλη μου την τάδε που μένει εκεί και μετά βλέπουμε». Η κόρη τους όντως είχε μια φίλη στην Καλαμάτα, το ήξεραν και οι ίδιοι. Τους φάνηκε λογικό μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα να μοιράζεται τη ζωή της με κάποια φίλη που ήδη είναι εγκατεστημένη στην πόλη και ξέρει τα κατατόπια.

Η Ειρήνη έφυγε πανευτυχής. Η μητέρα της και ο πατέρας της χαίρονταν με τη χαρά της, μια που ήθελαν κι εκείνοι να την καμαρώσουν σπουδαγμένη, να γυρίσει πίσω στο νησί και να κάνει μια δουλειά αξιοπρεπή ως φαρμακοποιός. Άλλωστε είχαν στερηθεί πολλά για να της προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον της. Όταν πήγαινε Δημοτικό την έστειλαν σε ιδιωτικό, το μοναδικό που υπήρχε στη Λέσβο, αφού με τα ωράριά τους δεν μπορούσαν να είναι δίπλα της.

Το μεγάλο ψέμα

Όλη η οικογένεια τσόνταρε λεφτά για τα δίδακτρα. Οι ίδιοι, αλλά και η γιαγιά και η θεία της. Της έκαναν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών, την έγραψαν μέχρι και σε μαθήματα τένις και πιάνου, αγοράζοντάς της μάλιστα και ένα προκειμένου να εξασκείται στο σπίτι.

Ήταν άριστη σε όλα. Καλή μαθήτρια και καλή αθλήτρια. Ένα ήσυχο, γλυκό κορίτσι που ποτέ δεν τους δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Πήγε στο Γενικό Λύκειο και μεταπήδησε στο ΕΠΑΛ Λέσβου συνεχίζοντας να ασχολείται με τις ξένες γλώσσες και το πιάνο. Μετά το σχολείο κάπως σαν να άλλαξε. Η συμπεριφορά της έγινε πιο κλειστή, ενίοτε πιο απότομη και επιθετική.

Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο η Ειρήνη είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της. Σε κάθε επικοινωνία με τη μητέρα της την καθησύχαζε ότι όλα είναι καλά. Στις επίμονες ερωτήσεις της για το «πού είναι το σπίτι, ποια είναι η οδός που μένει αν συμβεί κάτι και πρέπει να σε βρούμε», η Ειρήνη αντιδρούσε θυμωμένα και απόλυτα. Δεν ήθελε να μιλάει γι' αυτό, δεν ήθελε να δίνει λογαριασμό και φώναζε με νεύρα: «Να μην ασχολείστε πού είναι το σπίτι. Σας το απαγορεύω. Είμαι ενήλικη και μένω όπου θέλω!».

 Μια αντίδραση που έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της, η οποία φυσικά άρχισε να ψάχνεται. Μέσω Ιντερνετ βρήκε το τηλέφωνο του ΙΕΚ Καλαμάτας. Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη της κόρης της η μητέρα της τηλεφώνησε στη γραμματεία της σχολής. «Λυπάμαι, κυρία μου, δεν υπάρχει σπουδάστρια εγγεγραμμένη με το όνομα Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Ναι, είμαι σίγουρη, κυρία μου, δεν υπάρχει τέτοια εγγραφή», της είπαν.

Το τηλέφωνο της Ειρήνης ήταν κλειστό. Ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας της μπορούσαν να τη βρουν για να της ζητήσουν εξηγήσεις. Αποφάσισαν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να περιμένουν τηλεφώνημά της. Πάντα τους έπαιρνε τηλέφωνο. Μπορεί κάτι να έγινε με τις εγγραφές, να μην τη δέχτηκαν και να μην τους το έλεγε για να μη θορυβηθούν και της ζητήσουν να γυρίσει πίσω. Το τηλεφώνημα από την κόρη τους δεν ήρθε. Αντιθέτως, το βίντεο με τις δύο αστυνομικίνες να συνοδεύουν την κόρη τους με κουκούλα στο κεφάλι και χειροπέδες στα χέρια με φόντο το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ κυκλοφόρησε από την Κίνα μέχρι την ακριτική Λέσβο. Οι γονείς της είναι να πέσουν να πεθάνουν.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια