default-image

Άρχισαν τα "όργανα" της κατεδάφισης στο Καλαμάκι

Κρήτη
Άρχισαν τα "όργανα" της κατεδάφισης στο Καλαμάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος εποχής για τα δύο καταστήματα εστίασης στο Καλαμάκι Χανίων. Μετά από δύο αναβολές , το πρωτόκολλο κατεδάφισης , τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Το πρωί οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία ωστόσο απορρίφθηκαν και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας,  μηχάνημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης άρχισε την κατεδάφιση, σε πρώτη φάση της ταβέρνας και στη συνέχεια του καφέ μπαρ.

Κάτοικοι του Καλαμακίου που αντιδρούσαν στην κατεδάφιση των δύο καταστημάτων ,παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια τη διαδικασία της κατεδάφισης η οποία εξελίχθηκε χωρίς εντάσεις ,παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας.

Το πρωτόκολλο κατεδάφισης επρόκειτο να εφαρμοστεί το περασμένο καλοκαίρι όμως δόθηκε αναβολή. Πριν από δέκα ημέρες υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες ότι η κατεδάφιση θα προχωρήσει την ημερομηνία που είχε καθοριστεί. Μετά από δύο ακόμη αναβολές και εν μέσω αντιδράσεων από εργαζόμενους στις δύο επιχειρήσεις και από κατοίκους, τα κτίσματα που ήταν πάνω στο αιγιαλό, κατεδαφίστηκαν.

Οι ιδιοκτήτες είχαν ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να κατεδαφίσουν με δικό τους εργολάβο τα δύο κτίσματα για να μην επωμιστούν το κόστος της κατεδάφισης που ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ,ωστόσο το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News