default-image

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους Κρήτες της Νέας Υόρκης (photos)

Κρήτη
Γλέντι μέχρι πρωίας για τους Κρήτες της Νέας Υόρκης (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Κρητών "ΜΙΝΩΣ" διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία την 39η ετήσια χοροεσπερίδα του το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου απόλαυσαν εκτός των άλλων εδεσμάτων και το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι και χόρεψαν με τα παραδοσιακά ακούσματα από το λαούτο του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και του γιου του Αντώνη και τις δοξαριές του άλλου γιου του, Νίκου, που κράτησαν το γλέντι ζωντανό μέχρι τις πρωινές ώρες.

Τα μέλη των τριών χορευτικών του συλλόγου και ιδιαίτερα οι μικρότεροι σε ηλικία χορευτές, με τις τοπικές φορεσιές της Κρήτης έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση.

Τους συνδαιτυμόνες - ανάμεσά τους και η Κυβερνήτης της Β' Περιφέρειας της Παγκρητικής Δήμητρα Βλάχου καθώς και μέλη του ιστορικού Συλλόγου Κρητών "Ομόνοια" και άλλων κρητικών συλλόγων από τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ - καλωσόρισε η πρόεδρος του "Μίνωα", Ειρήνη Αγγελάκη, η οποία αναφέρθηκε στα 39 χρόνια ιστορίας του συλλόγου και τις δράσεις που αναπτύσσει ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση του συλλόγου αλλά και τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία Γιώργο Αγγελάκη για την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η νέα Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, η οποία διαδέχθηκε τον κρητικής καταγωγής και ιδιαίτερα αγαπητό στην Ομογένεια, Μάνο Κουμπαράκη, που υπηρετεί από τον περασμένο μήνα στην Αιθιοπία, καθώς και ο επιχειρηματίας και ευεργέτης της Ελληνικής κοινότητας, Χρήστος Σπυρόπουλος.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News