default-image

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στα "Δύο Αοράκια"

Μπάσκετ
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στα "Δύο Αοράκια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα γαλανόλευκα θα είναι "ντυμένο" σήμερα το κλειστό στα Δύο Αοράκια, με την Εθνική μας να υποδέχεται στις 17:00 το Ισραήλ στο δεύτερο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μ. Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή, έφυγε με το διπλό από το Λέστερ και ήρθε στο Ηράκλειο για να συνεχίσει το σερί του, έχοντας στο πλευρό του το φίλαθλο κοινό της Κρήτης. Χωρίς τον Γιάννη Μπουρούση που επέστρεψε στην Κίνα, αλλά με τους Νικ Καλάθη, Θανάση Αντετοκούνμπο και Ίαν Βουγιούκα στη σύνθεσή της, η Εθνική θα μπει στο παρκέ με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Παρά τις προσθήκες, πάντως, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ότι «η ίδια Εθνική είναι: η Εθνική Ελλάδας. Όλα τα παιδιά ήταν στις κλήσεις των 24 και όλοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, άρα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να είναι ικανοποιημένα και βέβαια να πάρουμε τα αποτελέσματα». Αναφερόμενος στο παιχνίδι με το Ισραήλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα επικίνδυνη. Είναι γρήγοροι, χρησιμοποιούν διάφορες ζώνες ματς απ και σίγουρα θα τις εφαρμόσουν και απέναντί μας. Στη μαν του μαν άμυνα θα είναι δύσκολο να μας ακολουθήσουν και ειδικά στα ποσταρίσματα, και ετοιμαζόμαστε γι' αυτό το κομμάτι.

 Εντάξει η προσθήκη του Νικ Καλάθη είναι σημαντική λόγω εμπειρίας και ικανότητας, καθώς μπορεί να "διαβάσει" το παιχνίδι και να μας δώσει κάποιες λύσεις που θα είναι πολύ χρήσιμες. Σε μεγάλο σημείο έχει φύγει το άγχος μετά τη νίκη στο Λέστερ. Κάνουμε πολλή κουβέντα με τα παιδιά σε αυτό τον τομέα και σημασία έχει ότι έκαναν μια πολύ μεγάλη νίκη. Θεωρώ ότι ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου και για τις ειδικές συνθήκες που υπήρχαν και γιατί η Μ. Βρετανία έχει πολύ καλή ομάδα με παιδιά που παίζουν σε όλη την Ευρώπη, αμερικανοθρεμμένα, πολύ καλούς αθλητές, και αυτό τους έχει βοηθήσει και στην αυτοπεποίθηση και την ηρεμία».

Ερωτηθείς για τη σημασία που θα παίξει η παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Η παρουσία του κόσμου θα παίξει μεγάλο ρόλο, όπως και στην Αγγλία, όπου υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα με τη συμπαράστασή τους. Εδώ περιμένουμε πολύ περισσότερα πράγματα: πολύ περισσότερο κόσμο που θα στηρίξει την προσπάθεια αυτών των παιδιών για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Για μένα και το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο είναι πολύ αγαπημένα μέρη. Έρχομαι πάντα με χαρά στην Κρήτη. Θα ζούσα μόνιμα εδώ εάν υπήρχαν οι συνθήκες δουλειάς και ελπίζω να ξανάρθουμε με την Εθνική».

«Περιμένουμε τον κόσμο»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος, από την πλευρά του, θεωρεί ότι «αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι το πνευματικό κομμάτι. Δεν μπορείς να κάνεις πολλές βελτιώσεις σε μία ημέρα, οπότε πρέπει ο καθένας να δουλέψει μόνος του προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη που κάναμε στα τελευταία λεπτά κόντρα στη Μ. Βρετανία. Θα πρέπει να προσέξουμε το ρυθμό, κάτι που δεν κάναμε σε μεγάλα διαστήματα στο πρώτο ματς - πρέπει να είμαστε εμείς που θα ελέγχουμε το παιχνίδι και όχι οι αντίπαλοί μας. Περιμένουμε τον κόσμο. Θέλουμε γεμάτο το γήπεδο, να έρθουν οι Κρητικοί να μας υποστηρίξουν. Είναι πολύ ευχάριστο να αγωνίζεσαι με την Εθνική. Είναι από τις στιγμές που περιμένεις να σου συμβεί από την πρώτη μέρα που θα πατήσεις σε ένα γήπεδο όταν είσαι 10-12 ετών. Οπότε αυτό που κάνω εγώ είναι να το χαρώ όσο περισσότερο μπορώ και να πάρω όσο το δυνατό περισσότερες εμπειρίες γίνεται, για να έχω να λέω στα παιδιά και τα εγγόνια μου».

«Το θέλουμε πάρα πολύ»

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, από την πλευρά του, επισήμανε: «Είναι λάθος να λέμε ότι περιμέναμε μια εύκολη νίκη στο παιχνίδι με τη Μ. Βρετανία. Είμαστε μια νέα ομάδα και έχουμε δουλέψει μόλις τρεις μέρες μαζί, ενώ η Βρετανία είναι μια ομάδα στην οποία δουλεύουν οι παίκτες πολύ καιρό μαζί. Χαίρομαι που πετύχαμε τη νίκη αυτή. Τώρα στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο παιχνίδι με το Ισραήλ, και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πόσο πολύ το θέλουμε. Θεωρώ ότι η διάθεση και η θέληση που θα δείξουμε θα φέρουν το αποτέλεσμα και κόντρα στο Ισραήλ. Ελπίζουμε να είναι γεμάτο και το γήπεδο και να καταφέρουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News