Ειδήσεις

Παρήγγειλε παπούτσια, τα πλήρωσε και δεν τα πήρε ποτέ! (vid)

Επιχείρησε να αγοράσει τα αγαπημένα της υποδήματα μέσω διαδικτύου για να επωφεληθεί μία μεγάλη προσφορά ωστόσο έπεσε στα δίχτυα επιτηδείων

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά απάτης μέσω του διαδικτύου καθώς επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία τους εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες εταιριών που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό κλάδο και καταφέρνουν να αποσπάσουν αξιοσέβαστα χρηματικά ποσά εν μέσω κρίσης από ανυποψίαστους πολίτες.

Ο λόγος για μία Ηρακλειώτισσα η οποία μέσα από την ΚΡΗΤΗ TV καταγγέλλει το περιστατικό και αναφέρεται στον τρόπο μέσω του οποίου εξαπατήθηκε και όταν το κατάλαβε ήταν ήδη αργά.

Η ίδια αναφέρει ότι επιχείρησε να αγοράσει τα αγαπημένα της υποδήματα μέσω διαδικτύου για να επωφεληθεί μία μεγάλη προσφορά ωστόσο έπεσε στα δίχτυα επιτηδείων.

Χρεώθηκε δύο φορές

Ο ιστότοπος με έδρα το εξωτερικό αποτελούσε απάτη με αποτέλεσμα να χρεωθεί δύο φορές το ποσό που αρχικά είχε πληρώσει μέσω της πιστωτικής της κάρτας.

Οι μέρες περνούσαν τα παπούτσια δεν είχαν αποσταλεί, ενώ στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του θύματος είχε εκταμιευθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που αρχικά αναγραφόταν στον ιστότοπο με έδρα το εξωτερικό.

Σχέδιο καλά οργανωμένο

Το σχέδιο απάτης ήταν τόσο καλά οργανωμένο που στο θύμα απεστάλη εν τέλει μία μπλούζα διαφημιστικού τύπου με στόχο όπως φαίνεται οι απατεώνες να θολώσουν τα νερά.

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγα τα περιστατικά εξαπάτησης που έχουν καταγγελθεί επίσημα στις αρχές. Η οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του διαδικτύου απαιτεί προσοχή ειδικά αν ο ιστότοπος που διαφημίζει προϊόντα εμφανίζει ελλιπή στοιχεία αναφορικά με την έδρα του και τους ιδιοκτήτες του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι στην προσπάθειά τους να επωφεληθούν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων πληρώνουν τον «κούκο, αηδόνι» μέσω εξαπάτησης χωρίς ωστόσο το προϊόν που παρήγγειλαν να αποστέλλεται στο σπίτι τους.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σχόλια