default-image

Εορτάστηκε η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης & στο Ηράκλειο

Κρήτη
Εορτάστηκε η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης & στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκείνους που με τον αγώνα τους έκαναν την Εθνική Αντίσταση να αποτελέσει ένα σημαντικό σύγχρονο ιστορικό στοιχείο για τη χώρα και το σθένος του Έλληνα να αντισταθεί σε εκείνον που θέλησε να κατακτήσει, τίμησε σήμερα το Ηράκλειο.

Όπως τόνισαν οι φορείς η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε συλλογικό έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη στην Πλατεία Ελευθερίας.

Κοινή συνισταμένη όσων τίμησαν σήμερα την προσφορά εκείνων που χάθηκαν υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της χώρας και την ανεξαρτησία της, ήταν πως αποτελεί ένα μήνυμα πάντα επίκαιρο και πάντα ταυτισμένο με την ενότητα που επιβάλλεται να υπάρχει μεταξύ των ελλήνων ειδικά όταν οι καταστάσεις το απαιτούν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News