Ειδήσεις

Το Αγρίνιο αποχαιρέτησε την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Χιλιάδες πιστοί αποχαιρέτισαν την Αγία Ζώνη από το Αγρίνιο, όπου βρισκόταν από την Τετάρτη. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από δέκα με δώδεκα χιλιάδες ήταν οι πιστοί σε ημερήσια βάση που έφταναν στη Μητρόπολη Αγρινίου για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, το μόνο σωζόμενο κειμήλιο της Θεοτόκου από την Επίγεια ζωή της.  

Πλήθος κόσμου, σήμερα διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, είχαν την ευλογία το Σάββατο το πρωί, να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας που κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Αμέσως η μετά Τιμία Ζώνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο vimaorthodoxias.gr επέστρεψε στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και παρέμεινε για λίγη ώρα μέχρι τις 11.00 μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως. Πριν την αναχώρηση ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμας καθώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου γέροντας φραίμ απηύθυναν σύντομο λόγο στον κόσμο.

Με πολύ συγκίνηση ακόμη και με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτισαν το Ιερό Κειμήλιο οι μυριάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί τόσο στον Ναό όσο και στους γύρω χώρους κατά την αναχώρηση του για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους όπου και θησαυρίζεται, ενώ οι καμπάνες ακατάπαυστα χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Σχόλια