Ειδήσεις

Με χειροπέδες 77χρονη με 11 κιλά λαθραίο καπνό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Με χειροπέδες κατέληξε μια ηλικιωμένη ντόπια

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Με χειροπέδες κατέληξε μια ηλικιωμένη ντόπια, η οποία φέρεται να έκρυβε μέσα στο σπίτι της, στο Ηράκλειο, περισσότερα από 11 κιλά λαθραίου καπνού!

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην πόλη του Ηρακλείου. Αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου έκαναν "έφοδο" στο σπίτι της ηλικιωμένης, ηλικίας 77 ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν - και κατάσχεσαν - 11 κιλά και 100 γραμμάρια καπνού, καθώς και συνολικά 2.752 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών.

Τόσο ο καπνός, όσο και τα τσιγάρα δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, συνεπώς δεν είχαν περάσει από τον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο. Εξάλλου, σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί βρήκαν και το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Τελικά η 77χρονη συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας "περί τελωνειακού κώδικα". Ο καπνός που κατασχέθηκε, επρόκειτο να αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου, ενώ το έργο της προανάκρισης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Σχόλια