default-image

Απίστευτη κακοποίηση είχε δεχτεί η πρώτη γυναίκα του ξενώνα

Life
Απίστευτη κακοποίηση είχε δεχτεί η πρώτη γυναίκα του ξενώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη γυναίκα που έφτασε στο ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας στο Ηράκλειο είχε δεχτεί βία από τα 16 της χρόνια έως και την ηλικία των 35, που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της. Εκ τότε ακολούθησαν πολλές ακόμα που πήραν τη ζωή στα χέρια τους, χάρη στη σημαντική αυτή δομή.

Στο πλατό της εκπομπής «Ανδριανή» βρέθηκαν η Μαίρη Παχιαδάκη από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και η Ελευθερία Δεληγιάννη, κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού που μίλησαν για την κακοποίηση των γυναικών που συνεχίζει να προκαλεί φόβο και να αποτελεί ταμπού.

Ακόμη και σήμερα ταμπού

Όπως σημείωσε η κα Παχιαδάκη «όταν ξεκινήσαμε, το ξέρουμε πάντα ακόμη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια - είναι θέμα ταμπού. Αν το λέμε σήμερα μετά από 20 χρόνια, φανταστείτε τι ήταν τότε. Την πρώτη φορά που μίλησα σε ραδιόφωνο γι'αυτό το θέμα νόμιζαν όλοι ότι είμαι από άλλο πλανήτη…»

Στην ερώτηση της Ανδριανής Αγγελιδάκη τι κρατάει τις γυναίκες δέσμιες του βίαιου συντρόφου ή πατέρα τους η κα Δεληγιάννη απαντά « τις κρατάει ένας φόβος . Που θα πάω, που θα απευθυνθώ, ποιος θα με βοηθήσει... Αυτές οι γυναίκες έχουν βιώσει μια ζωή, μεγάλωσαν με έναν άνθρωπο ο οποίος τις ταπείνωνε ,τις εξευτέλιζε καθημερινά και τις έκανε να νιώθουν πραγματικά και να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να φύγουν , ότι δεν αξίζουν, ότι δεν έχουν το θάρρος ,δεν έχουν το θράσος να φύγουν».

Μάλιστα καθώς η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών σε πολλά καστήματα και εστιατόρια υπήρχαν σουπλά και τα σουβέρ με μηνύματα κατά της βίας και μηνύματα που αλλάζουν ζωές

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News