default-image

Έργα 7 εκατομμυρίων ευρώ χρειάζεται το λιμάνι Κολυμπαρίου

Κρήτη
Έργα 7 εκατομμυρίων ευρώ χρειάζεται το λιμάνι Κολυμπαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ακτή όπου πρόκειται να γίνει η αναβάθμιση στο λιμάνι Κολυμπαρίου επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης και ο  Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μαλαγκωνάκη.

 Για την αναβάθμιση του λιμανιού που είναι αίτημα του δήμου, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση του έργου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη , σε συνεννόηση του δήμου με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων , μετά από προγραμματική που είχε συναφθεί μεταξύ δήμου και λιμενικού ταμείου νομού Χανίων, εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές μελέτες ενώ το λιμενικό ταμείο συνέταξε το φάκελο που έχει υποβληθεί ήδη για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει: λιμενικά, αντιδιαβρωτικά έργα προστασία ακτής, καθώς διαμόρφωση και ανάπλαση της χερσαίας ζώνης.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας στην έγκριση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου τονίζοντας ότι θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο που θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη και που είναι αίτημα των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News