default-image

Απίστευτο: Κέρδιζε 4-0 η Ντόρτμουντ, ισοφάρισε 4-4 η Σάλκε

Ποδόσφαιρο
Απίστευτο: Κέρδιζε 4-0 η Ντόρτμουντ, ισοφάρισε 4-4 η Σάλκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 4-0 στο ντέρμπι αλλά βιάστηκε να πανηγυρίσει, αφού η Σάλκε είπε την τελευταία κουβέντα με τέσσερα γκολ στο 2ο ημίχρονο, παίρνοντας μία ιστορική ισοπαλία.

Ένα ιστορικό Revierderby προσέφεραν Ντόρτμουντ και Σάλκε, αφού στα πρώτα 25 λεπτά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέσσερα γκολ και τελικά δεν νίκησαν! Το τελικό 4-4 με γκολ στο 94' ήταν αναπόφευκτο μετά από το... σβήσιμο των μηχανών της Μπορούσια, η οποία εξακολουθεί να αγνοεί νίκη επί αντιπάλου πρώτης κατηγορίας εδώ και δύο μήνες, παραμένοντας τρεις βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσά της.

Η φόρμα ήταν με την ομάδα του 31χρονου Ντόμινικ Τεντέσκο, ωστόσο ο Πέτερ Μπος, σε ένα ματς κριτήριο για το μέλλον του, αποφάσισε να "καθρεφτίσει" το 3-4-3 των φιλοξενουμένων και δικαιώθηκε. Στο 12' ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έφτασε τα 96 γκολ στην Bundesliga κι έφτασε τον Τόνι Γέμποα στην κορυφή των Αφρικανών σκόρερ της κατηγορίας, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Μπενζαμέν Σταμπουλί σημείωσε αυτογκόλ. Στο 20', ο Ομπαμεγιάνγκ έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μάριο Γκέτσε με κεφαλιά αύξησε τον δείκτη του σκορ, ενώ στο 25' με βολέ ο Ραφαέλ Γκερέιρο έκανε το 4-0.

Ο Ράλφ Φάρμαν μάταια ούρλιαζε στους αμυντικούς του, που δεν μπορούσαν να περιορίσουν με τίποτα τους παίκτες της Ντόρτμουντ, ενώ ο Τεντέσκο, στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, αναγκάστηκε να κάνει διπλή αλλαγή μόλις στο 33' για να αποσύρει τον Φράνκο ντι Σάντο και τον Γουέστον Μακένι και με του Λέον Γκορέτσκα και Αμίν Χαρίτ να αποκτήσει μεγαλύτερη κάλυψη και ορθολογισμό.

Στο 55ο λεπτό, μάλιστα, ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 5-0 και από εκεί και πέρα ήρθε η κατάρρευση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους συμπαίκτες του. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, οι Γκουίντο Μπούργκσταλερ και Χαρίτ είχαν μειώσει σε 4-2, ενώ στο 72' ο Ομπαμεγιάνγκ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Εάν κάποια ομάδα θα έφτανε στο επόμενο γκολ, αυτή ήταν η ομάδα του Γκελζενκίρχεν, η οποία είχε δοκάρι, είχε ακυρωθέν τέρμα μετά από χρήση VAR και στο 86' είχε τον Ντάνιελ Καλιτζιούρι να βάζει φωτιά στη Βεστφαλία. Το 4-3 έμοιαζε με... σκαλοπάτι για την ισοφάριση, αφού η Ντόρτμουντ ήταν φοβισμένη και δεν μπορούσε να βγει από το γήπεδό της. Η Σάλκε την "τιμώρησε" οριστικά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Νάλντο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 4-4 και υπέγραψε μία ιστορική επιστροφή.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρηση βρήκε τον Φάρμαν να προσβάλει το "Κίτρινο Τείχος" και τον Νουρί Σαχίν να του ορμάει για εξηγήσεις, προτού γενικευθεί για λίγα δευτερόλεπτα η σύρραξη.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Τοπράκ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Πούλισιτς, Βάιγκλ, Σαχίν, Γκερέιρο (83' Ζαγκαντού), Γιαρμόλενκο (68' Μπάρτρα), Ομπαμεγιάνγκ, Γκέτσε (78' Κάστρο).

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Σταμπουλί, Νάλντο, Κέρερ (46' Νάστασιτς), Καλιτζιούρι, Μακένι (33' Χαρίτ), Μέγερ, Οτσίπκα, Ντι Σάντο (33' Γκορέτσκα), Μπούργκσταλερ, Κονοπλιάνκα.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News