default-image

'Ερχεται κακοκαιρία - βροχές και ενίσχυση ανέμων στην Κρήτη

Κρήτη
'Ερχεται κακοκαιρία - βροχές και ενίσχυση ανέμων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Καλός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές σήμερα και αύριο, σε όλη την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 20 βαθμών Κελσίου, ωστόσο σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Εντούτοις, το καιρικό σκηνικό θα αρχίσει να μεταβάλλεται από αύριο το απόγευμα, με την κυριότερη αλλαγή να έγκειται στην ενίσχυση των ανέμων, αλλά και τις βροχές.

Ερχεται κακοκαιρία στη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται να πλήξει σχεδόν όλη τη χώρα. Ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής (26.11.2017) και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα (27.11.2017).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς ανέμους. Χιόνια αναμένεται να πέσουν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου (25.11.2017), θα επηρεαστούν:

1. Την Κυριακή (26/11)

Τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

2. Τη Δευτέρα (27/11)

Τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μ.) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Ο καιρός στην Κρήτη

Ειδικότερα, όπως μας εξηγεί ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, η ασθενής διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να προκαλέσει λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «ένα βαρομετρικό χαμηλό, που προσεγγίζει από τα δυτικά τη χώρα μας, θα αλλάξει για λίγο το σκηνικό του καιρού με βροχές αρχικά από την Κυριακή (σ.σ. αύριο) το απόγευμα από τα νότια και τη Δευτέρα σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης».

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, πάντως, σήμερα και αύριο οι «άνεμοι παραμένουν ασθενείς, ευνοώντας τις πρωινές ώρες το σχηματισμό ομίχλης κατά τόπους». Εξάλλου, όπως λέει ο κ. Λέκκας, η διακύμανση της θερμοκρασίας θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο, μεθαύριο Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων σε όλο το νησί.

Αναλυτικότερα, σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Σύμφωνα με τον Μανόλη Λέκκα, υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κατά τόπους. Εξάλλου, κατά τις πρωινές ώρες ευνοείται ο σχηματισμός ομίχλης κατά τόπους. Όπως μας λέει ο γνωστός μετεωρολόγος, οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα από νοτιοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια της Κρήτης, με ένταση 2 έως 3 μποφόρ. Στις ανατολικές περιοχές του νησιού οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καλός σε γενικές γραμμές αναμένεται ο καιρός και αύριο Κυριακή. Ο Μανόλης Λέκκας προβλέπει λίγες νεφώσεις, οι οποίες ωστόσο, όπως επισημαίνει, σταδιακά από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να πυκνώσουν στις νότιες περιοχές της Κρήτης. Εξάλλου, για αύριο αναμένουμε και βροχοπτώσεις με σταδιακή επέκτασή τους και σε άλλες περιοχές του νησιού. Αναφορικά με τους ανέμους, αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να φτάνει μέχρι τα 4 μποφόρ. Ωστόσο, μετά το μεσημέρι αύριο Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν σταδιακά. Εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με σήμερα.

Μεθαύριο Δευτέρα, ο Μανόλης Λέκκας κάνει λόγο για άστατο καιρικό σκηνικό. Ειδικότερα, ο καιρός αναμένεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές του νησιού.

«Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι από νοτιοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να φτάνει έως και 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάνει έως και τα 7 μποφόρ», συμπληρώνει με νόημα ο κ. Λέκκας, λέγοντάς μας ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τέλος, για την Τρίτη αναμένονται περιορισμένες βροχοπτώσεις, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και διατήρηση των ενισχυμένων ανέμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News