default-image

Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στο κέντρο από Δευτέρα;

Κρήτη
Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στο κέντρο από Δευτέρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έρχονται» κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης που αναμένεται να αλλάξουν για λίγο τις συνήθειες των δημοτών και θα αναγκάζονται να… παίρνουν άλλο δρόμο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου, η κυκλοφορία στην πόλη θα διακοπεί από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου από την οδό Ίδης προς την οδό Ψαρομηλίγκων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η οδός Μουρέλου, και η οδός Μιχελιδάκη από Μουρέλου έως Ψαρομιλήγκων θα είναι οδοί διπλής κατεύθυνσης και θα απαγορεύεται σε αυτές η στάση και η στάθμευση.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού».

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών».

Χωρίς ταλαιπωρία οι γιορτές: Πότε ξεκινά η ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο

Η είσοδος της Ψαρομηλίγκων θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα μέχρι να περάσουν οι γιορτές και να φτάσουμε στις 8 Ιανουαρίου, όταν και θα ξεκινήσουν, επί της ουσίας πια, οι εργασίες της μεγάλης ανάπλασης στο κομμάτι από τη 1821 μέχρι την Καλοκαιρινού, μαζί επίσης με την Ψαρομηλίγκων.

Με την τυπική έννοια του όρου δηλαδή, θα έχουμε εγκατάσταση εργολάβου από μεθαύριο Δευτέρα, αλλά στην πράξη η επί της ουσίας έναρξη των εργασιών μετακυλίστηκε, εύλογα αν μη τι άλλο, για τις 8 Ιανουαρίου, ώστε να μη «στραγγαλιστεί» κυκλοφοριακά το κέντρο και οικονομικά ο εμπορικός κόσμος μέσα στην περίοδο των εορτών.

Στην πράξη, δηλαδή, θα γίνει το αναμενόμενο και φυσιολογικό, όπως είχαν υποδείξει έμποροι και Τροχαία, αλλά περιέργως πώς χρειάστηκε κάποιος χρόνος για το κάνει αποδεκτό η πλευρά της δημοτικής Αρχής.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News