Ειδήσεις

Φύτεψε ελιά στην Κρήτη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην εορτάζουσα λόγω Αγίας Αικατερίνης Σητεία σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μπορεί το προηγούμενο Σάββατο να μην κατάφερε τελικά να μεταβεί στα Χανιά ένεκα της έκτακτης κατάστασης με την κακοκαιρία και τις "φονικές" καταστροφές στην περιοχή της Μάντρας, σήμερα όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε κανονικά στη Σητεία για να γιορτάσει μαζί με την τοπική κοινωνία την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λάμπρυνε  με την παρουσία του τον εορτασμό της πόλης  και ανκηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σητείας, σε μια επίσκεψη μάλιστα στο ανατολικό άκρο του νησιού που έχει τριπλό συμβολισμό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στη λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ αμέσως μετά  κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της Σητείας για την πραγματοποίηση μιας συμβολικής τελετής, στη διάρκεια της οποίας φύτεψε μια ελιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου αναρτήθηκε  και αναμνηστική πλακέτα.

Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στη Σητεία την ημέρα του εορτασμού της πολιούχου της ήρθε  καταρχήν να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ κλήρου και λαού.  Την ανάδειξη της Σητείας ως πόλης του ελαιολάδου - με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - με μια μάλιστα άκρως συμβολική κίνηση, όπως το φύτεμα μιας ελιάς στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στήριξης στις περιφερειακές δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω της επίσκεψής του στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης...

Αναλυτικότερα, στη Σητεία αφήχθη αεροπορικώς  το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια πανηγυρικού χαρακτήρα επίσκεψη, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδας της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Παυλόπουλος  έφθασε στο αεροδρόμιο "Βιτσέντζος Κορνάρος" της Σητείας στις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από το Λασιθιώτη υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι και μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης για την επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου  ήταν  το Δημοτικό Μέγαρο, όπου στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη Σητείας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, και στη 1 το μεσημέρι τη Μονή Τοπλού.

Στις 2 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραχωρήσει προς τιμήν του ο "οικοδεσπότης" δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Αθήνα από το αεροδρόμιο Σητείας στις 3:30 το απόγευμα...

Επίτιμος δημότης Σητείας

Η απόφαση ανακήρυξης του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας σε επίτιμο δημότη Σητείας πάρθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, εισηγούμενος το θέμα, ανέφερε στο σώμα: «Θεωρώ ότι η παρουσία του θα τιμήσει και θα λαμπρύνει την εορτή της πολιούχου μας, μια που σπάνια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στο θρησκευτικό εορτασμό πολιούχου μιας πόλης. Συνήθως συμμετέχει στον εορτασμό άλλων γεγονότων, όχι σε καθαρά θρησκευτική εκδήλωση. Αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή όχι μόνο για το λαό της Σητείας, αλλά και για τον κλήρο της περιοχής μας, διότι θα συνεορτάσουμε μαζί την εορτή της Αγίας Αικατερίνης».

Όπως μάλιστα γνωστοποίησε ο κ. Πατεράκης, «σχηματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναδείξει κάποια θέματα. Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται η επίσκεψη του προέδρου στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας, με σκοπό την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγει και να δώσουμε και κάποια μηνύματα μέσω της παρουσίας του προέδρου, ότι το Τμήμα είναι στη Σητεία, η οποία είναι η έδρα της Σχολής στην οποία ανήκει το Τμήμα, το οποίο και θα παραμείνει στη Σητεία. Επιπλέον, με στόχο να γνωρίσει ο κ. Παυλόπουλος τα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της περιοχής, έγινε αποδεκτή η πρόταση να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στο ιστορικό Μοναστήρι του Τοπλού»...

Σχόλια