default-image

Εξώδικο από την Αθηνά Σπανάκη στο δήμαρχο Ηρακλείου

Κρήτη
Εξώδικο από την Αθηνά Σπανάκη στο δήμαρχο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά το βρυχηθμό της Αθηνάς… ακόμη τον ακούνε στη Λότζια! Και ο δήμαρχος Ηρακλείου είναι σίγουρο ότι είναι ακόμη εκνευρισμένος που δεν μπορεί να δαμάσει… τους λέοντες!

Η προσφάτως διαγραφείσα από τη δημοτική ομάδα της Δύναμης Πολιτών Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη έφερε το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό σε αρκετά δύσκολη θέση αφού του έστειλε εξώδικο ζητώντας τα αποδεικτικά στοιχεία των νόμιμων διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τη διαγραφή της.

Ζητάει την πρόσκληση και τα πρακτικά της συνεδρίασης ώστε να διαπιστώσει αν τηρήθηκε ο νόμος και ψήφισαν ονομαστικά τα 2/3 των μελών της δημοτικής ομάδας για τη διαγραφή της!

Η κ. Σπανάκη - Κοχιαδάκη ζητάει ακόμη το περιεχόμενο της αιτιολογημένης απόφασης της διαγραφή της ενώ παραθέτει σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν ζοφερό παρασκήνιο ένα-δύο 24ωρα πριν τη διαγραφή της ονοματίζοντας μεταξύ των προσώπων και το Δημαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Η κ. Σπανάκη - Κοχιαδάκη αναφέρει στο εξώδικό της το οποίο απεστάλη στο Δήμαρχο Ηρακλείου και κοινοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της ΚΕΔΕ ότι:

«Ουδέποτε υπήρξε ρητή πρόσκληση, η οποία να ορίζει το θέμα της διαγραφής μου.

Στις 9 Νοεμβρίου έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου ότι η παράταξή μας θα συνεδρίαζε στις 11 Νοεμβρίου, χωρίς να αναφέρεται το θέμα, ενώ είναι τόσο σοβαρό και κυρίως με αφορούσε. Την ίδια ημέρα σας απάντησα με μέιλ ότι δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Γεννά δε ερωτηματικά σε μένα το πραγματικό γεγονός του ότι δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση συναντηθήκαμε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο παρευρεθήκατε τόσο εσείς, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, με τους οποίους  συνομιλήσαμε και κανείς δεν μου ανέφερε το παραμικρό. Κυρίως εξαιτίας του ότι είχα ενημερώσει ήδη ότι δεν θα παρευρεθώ. Είναι προφανές ότι τουλάχιστον ηθικά όφειλε κάποιος από τα μέλη της παράταξης, οι οποίοι γνώριζαν ότι θα ετίθεντο το θέμα».

Η κ. Σπανάκη αναφέρει ότι «Το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόσκληση στην οποία να αναγράφει το θέμα της διαγραφής μου, προκειμένου να παρευρεθώ και να υπερασπίσω τη θέση μου και να  εκθέσω τις απόψεις μου πριν από τη λήψη της, είναι σαφές ότι παραβιάζει το άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α΄ 45), το οποίο θεσπίζει το δικαίωμα ακρόασης» και καταλήγει: «Με το παρόν θα ήθελα να σας καλέσω όπως μου αποστείλετε:

1. Την πρόσκληση που αποστείλατε στα μέλη της παράταξης, με σαφή αναφορά στο θέμα της διαγραφής μου.

2. Τα πρακτικά της με χρονολογία... Νοεμβρίου 2-17 συνεδρίασης της παράταξης της οποίας ηγείστε, προκειμένου να διαπιστωθούν τα εξής:

- Εάν τηρήθηκε η εκ του νόμου απαιτούμενη διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας των δύο τρίτων του συνόλου της παράταξης.  

- Το περιεχόμενο της αιτιολογημένης απόφασης της διαγραφής μου από την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Με την επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μου»

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News