default-image

Ο Αλ. Βγόντζας για την ψυχική υγεία στην ΚΡΗΤΗ TV

Κρήτη
Ο Αλ. Βγόντζας για την ψυχική υγεία στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ», βρέθηκε μία ημέρα μετά από μία ακόμη ημερίδα για την ψυχική υγεία στις Μοίρες, ο καθηγητής ψυχιατρικής και διευθυντής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Αλέξανδρος Βγόντζας.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της Πιλοτικής Κινητής Μονάδας της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και δύο χρόνια μετά την πρώτη ημερίδα ψυχικής υγείας στη κοινότητα, πραγματοποιήθηκε η  2η Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία στις Μοίρες με θέμα: "Ταξίδι στην ανθρώπινη εμπειρία".

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την  Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ - Κινητή Μονάδα, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού - Κέντρο Ημέρας «Εν Πλω», το Κέντρο Υγείας Μοιρών και υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης,  για την προώθηση της ψυχικής υγείας στη Μεσσαρά.

Χαρακτηριστικό αυτής της συνάντησης είναι ότι «η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε μία κωμόπολη επτά χιλιάδων ανθρώπων, σε ένα μέρος το οποίο δεν είναι τουριστικό, οι σύνεδροι που ήρθαν να την παρακολουθήσουν δούλεψαν και αντάλλαξαν απόψεις», ανέφερε ο κ. Βγόντζας στην παρουσιάστρια της εκπομπής Νικ. Σφακιανάκη.

«Το άλλο χαρακτηριστικό αυτής της συνάντησης είναι ότι συμμετείχε ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που παρακολούθησαν την ημερίδα και ήταν γύρω στα διακόσια άτομα. Η δράση έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια εκτός της πόλεως του Ηρακλείου, που υπάρχουν 165 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι πριν ξεκινήσει όλη αυτή η δράση, δεν υπήρχε καμία κάλυψη των αναγκών που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία και την ψυχιατρική», ανέφερε ο κ. Βγόντζας.

Όλη αυτή η προσπάθεια όπως τόνισε ξεκίνησε το Γενάρη του 2013, τότε που η Ελλάδα ήταν σε βαθιά απογοήτευση σε εθνική κατάθλιψη, «εμείς λοιπόν είπαμε όχι σε αυτούς του είδους συναισθηματικές αντιδράσεις και το αρχίσαμε ενώ δεν είχαμε καμία χρηματοδότηση συμπεριλαμβανομένου και του ΕΣΠΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News