default-image

Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στο Λονδίνο - Λήξη συναγερμού

Κόσμος
Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στο Λονδίνο - Λήξη συναγερμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήξη συναγερμού στην Όξφορντ Στριτ. Όπως ανέφερε η βρετανική αστυνομία οι δυνάμεις της που αναπτύχθηκαν στο Όξφορντ Σέρκους για να αντιμετωπίσουν ένα "περιστατικό" εκεί παύουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, κηρύσσοντας ουσιαστικά λήξη συναγερμού. Άνοιξαν εκ νέου οι δύο σταθμοί του μετρό Όξφορντ Σέρκους και Μποντ Στριτ.

Η αστυνομία γνωστοποίησε αρχικά ότι διαχειρίζεται το περιστατικό ως "πιθανόν σχετιζόμενο με τρομοκρατία". Νωρίτερα οι αρχές εκκένωσαν το σταθμό και ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Στελέχη της Βρετανικής αστυνομίας έσπευσαν στο σταθμό.  

Ο σταθμός έκλεισε για αρκετή ώρα. Η περιοχή περιμετρικά του σταθμού είχε αποκλειστεί. Πυροσβεστικά κατευθύνθηκαν στο σημείο.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης των μεταφορών, Transport for London, "οι συρμοί διέρχονται αλλά δεν σταματούν στον σταθμό εξαιτίας ενός περιστατικού που δεν έχει διευκρινιστεί".

Στο σημείο σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα».

Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα για το «περισταστικό», όπως το αποκάλεσε ο εκπρόσωπός της.

Η αστυνομία του Λονδίνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι διαχειρίζεται το περιστατικό στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή έπειτα από πληροφορίες για πυροβολισμούς στην Όξφορντ Στριτ.

Η αστυνομία του Λονδίνου επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Για ακόμη μια φορά το Λονδίνο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News