default-image

Ο Σάκης & η Χριστίνα έφυγαν: Μαντινάδα στο μοιραίο σημείο

Κρήτη
Ο Σάκης & η Χριστίνα έφυγαν: Μαντινάδα στο μοιραίο σημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τότε που το Ρέθυμνο και ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα βυθίστηκε στο πένθος από τον πρόωρο και άδικο χαμό δύο νέων φοιτητών σε τροχαίο δυστύχημα με έναν φοιτητή, 21 ετών, από την Κόρινθο και μια 22χρονη φοιτήτρια από την Αθήνα, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι που έμελλε να τους παρασύρει στο θάνατο.

Ανείπωτος εξακολουθεί να είναι ο πόνος για τον αδόκητο χαμό των δύο νέων φοιτητών που έφυγαν από τη ζωή πριν ανοίξουν τα φτερά τους.

Τώρα, οι φωτογραφίες του Σάκη και της Χριστίνας βρίσκονται στο σημείο όπου οι δύο φοιτητές έχασαν τόσο άδικα τις ζωές τους, συνοδευόμενες από μία μαντινάδα και ένα μήνυμα, ξυπνώντας έτσι μνήμες από την ανείπωτη τραγωδία.

Μια μαντινάδα συνοδεύει τη φωτογραφία της 22χρονης Χριστίνας:

«Τον ουρανό κοιτάμε συχνά με βλέμμα όλο θλίψη.

Γιατί η ψυχή που είναι εκεί πολύ μας έχει λείψει.»

Ενώ, συγκινητικό είναι και το μήνυμα για τον άδικο χαμό του 21χρονου Σάκη:

«Ο Θεός σε έχει τώρα στην αγκαλιά Του και εμείς για πάντα στην καρδιά μας.»

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε ξημερώματα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μελισσινού και Νικηφόρου Φωκά.

Ένα μηχανάκι φέρεται να προπορευόταν από αυτό που επέβαιναν τα θύματα, όμως, ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι στο δρόμο που σφύζει από νυχτερινή ζωή και εκεί κόπηκε το νήμα της ζωής των δύο νεαρών φοιτητών.

Κανείς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως τόσο ξαφνικά χάθηκε ο έλεγχος της δεύτερης μηχανής και έφυγαν από τη ζωή οι δύο νέοι που σπούδαζαν στο Ρέθυμνο για μια καλύτερη ζωή, αυτή που όμως κόπηκε τόσο βίαια, άδικα και πρόωρα.

Περνώντας από το σημείο της τραγωδίας άλλοι έκαναν το σταυρό τους, ρωτώντας τι συνέβη, άλλοι άφηναν λίγα λουλούδια.

Θρήνος στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε εκδώσει ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Τα τροχαία δυστυχήματα διαρκώς αυξάνονται με αποτέλεσμα καθημερινά να θρηνούμε θύματα, μεταξύ των οποίων συχνά νέους ανθρώπους. Σήμερα η πανεπιστημιακή κοινότητα θρηνεί τους δύο φοιτητές που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγαν από τη ζωή. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου, και να μεριμνήσουμε ώστε να έχουν την κατάλληλη κυκλοφοριακή αγωγή.

Οι δύο φοιτητές ήταν ήδη «ουσιαστικά νεκροί», όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σύμφωνα με τη διοίκηση και δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να κρατηθούν στη ζωή, όμως η σύγκρουση στην κολόνα ηλεκτροφωτισμού εικάζεται ότι δεν ήταν σφοδρή, αφού δεν έγειρε, ενώ οι γείτονες σηκώθηκαν στο πόδι από φωνές ανθρώπων και όχι από τον ήχο της σύγκρουσης. Η τραγική παράλειψη μέσα σε όλες τις υπόλοιπες ήταν και η έλλειψη κράνους.

Το αίμα θα ξεθωριάσει και θα αποχρωματίσει την άσφαλτο και την κολόνα όπου έπεσαν νεκροί οι δύο νεαροί φοιτητές, όμως ο θρήνος θα συνοδεύει για μια ζωή τις οικογένειες και τους φίλους τους με ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News