default-image

Πρώην εργολάβος με δύο παιδιά «έσωσε» τα υπάρχοντά του

Κρήτη
Πρώην εργολάβος με δύο παιδιά «έσωσε» τα υπάρχοντά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να ήταν πρώην εργολάβος οικοδομών, όμως είχε 5 δάνεια και χρέος προς το  Δημόσιο πάνω από 200.000 ευρώ, με τα ακίνητά του να είναι υποθηκευμένα.

Όμως η Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων του έδωσε ένα πραγματικό «σωσίβιο» για τα υποθηκευμένα ακίνητά του.

Πρόκειται για έναν οικογενειάρχη, υπερχρεωμένο πρώην εργολάβο οικοδομών ο οποίος σήμερα είναι άνεργος και έχει 5 δάνεια (τρία στεγαστικά και δύο καταναλωτικά) σε δύο τράπεζες, καθώς και χρέος προς το  Δημόσιο συνολικής οφειλής 239.149,07 ευρώ.

Ο άνδρας είναι πατέρας δύο παιδιών και μοναδικό του εισόδημα είναι το επίδομα του Ο.Α.Ε.Δ, της συζύγου του, η οποία εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος εποχιακά (θερινούς μήνες).

Περιουσιακά στοιχεία  που διαθέτει:

Κατοικία 59 τ.μ. κατά 50% συνιδιοκτησίας

οικόπεδο 121 τ.μ.

Ι.Χ. αυτοκίνητο και μηχανάκι

Αφού έλαβε υπόψη του την  περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση του αιτούντος, το σύνολο των χρεών του και την οικονομική του δυνατότητα σύμφωνα με τις βιοτικές του ανάγκες, το Ειρηνοδικείο των Χανίων αποφάσισε:

1) Δέχεται την αίτηση

2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του αιτούντος και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, μέχρι την συζήτηση της αίτησης του, η οποία έχει οριστεί να δικαστεί το 2026

3) Διατάσσει την καταβολή μηνιαίας δόσης ποσού 100 ευρώ

Συμπερασματικά, η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή από το Ειρηνοδικείο των Χανίων  στον οφειλέτη είναι σημαντική, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καθώς  σταματούν προσωρινά τα καταδιωκτικά μέτρα και δίνεται η πρέπουσα ανάσα στον οφειλέτη.

Τέλος, η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, να επικοινωνήσουν στα τηλ.: 282109266 -2821092306- 2842020140.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News