Ειδήσεις

Με διαμαρτυρίες υποδέχτηκαν τον υφυπουργό Παιδείας στα Χανιά

Με διαμαρτυρίες κατά του θεσμού της μαθητείας υποδέχτηκαν τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη εκπαιδευτικοί των Χανίων.

Στο Πνευματικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Πιλοτική Τάξη μαθητείας Περιφέρειας Κρήτης , είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί μέλη της ΕΛΜΕ απαιτώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Βρυσών που διεκδικούν στελέχωση των τμημάτων ειδικοτήτων.

Ο Υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, τμήματα κάτω των δύο μαθητών δε μπορεί να λειτουργούν.

Υποδοχή με διαμαρτυρίες για τον θεσμό της μαθητείας, τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του νομού και τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, επιφύλαξε στον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων με αφορμή την παρουσίαση της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας Περιφέρειας Κρήτης στο Πνευματικό Κέντρο.

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου βρέθηκαν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Βρυσών διαμαρτυρόμενα για υποβάθμιση όπως είπαν του σχολείου, και για αποφάσεις που οδηγούν σε μαρασμό την περιοχή.

Καθηγητές του ΕΠΑΛ και μέλη του Συλλόγου Γονέων ζητούν να εξαιρεθεί το σχολείο από τις διατάξεις για τα ολιγομελή τμήματα με τον Υφυπουργό να δηλώνει κατηγορηματικά ότι τμήματα με μόλις δύο μαθητές θα αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε την επιτυχία της εφαρμογής των πιλοτικών προγραμμάτων μαθητείας ενώ σχολιάζοντας τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Παλαιόχωρας τα οποία από την Τετάρτη τελούν υπό κατάληψη, επεσήμανε ότι υπάρχει απροθυμία από αναπληρωτές να διδάξουν στα σχολεία της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια