default-image

Μετά την καταστροφή φιαλών αίματος, εντολή για έρευνα (pics)

Κρήτη
Μετά την καταστροφή φιαλών αίματος, εντολή για έρευνα (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται, μετά την καταστροφή 149 φιαλών αίματος στο Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, έπειτα από βλάβη στο ψυγείο αίματος.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από διακοπή της ΔΕΗ ενώ οι φωτεινές ενδείξεις για τις λειτουργίες του θαλάμου ήταν φυσιολογικές μετά την επαναφορά ρεύματος. Οι 149 φιάλες-ασκοί αίματος, καταστράφηκαν και απομακρύνθηκαν.

«Κάθε σταγόνα αίματος είναι αναγκαία οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την πίεση που δεχτήκαμε από τη συγκεκριμένη απώλεια. Όμως την ίδια ημέρα το νοσοκομείο εφοδιάστηκε με την ίδια ποσότητα από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Χανίων και ως εκ τούτου όλα επανήλθαν στη φυσιολογική ροή ενώ κανένα χειρουργείο προγραμματισμένο ή έκτακτο δεν αναβλήθηκε».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ 149 ΦΙΑΛΕΣ  ΜΕ ΑΙΜΑ

Ο κ. Φραγκιαδάκης, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες που αφορούν στην παλαιότητα του συγκεκριμένου ψυγείου το οποίο ήταν της δεκαετίας του 1980 και είχε ζητηθεί σε προγενέστερο χρόνο η αντικατάστασή του η οποία όμως δεν πραγματοποιήγθηκε.

«Με το που ανέλαβα και προσωπικά τη διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησα την αντικατάστασή του, με τελευταία όχληση επί του θέματος πριν από ενάμιση μήνα. Σε 10 περίπου ημέρες θα έρθει στο νοσοκομείο μας το νέο υπερσύχρονο ψυγείο».

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης δίνουν αίμα!

Οι φοιτητές όλη την εβδομάδα ευαισθητοποιήσουν το κοινό και η προσπάθεια έπιασε τόπο, αφού η προσέλευση ήταν σημαντική. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένει εντός ημερών δύο ειδικά ιατρικά ψυγεία μετά τη βλάβη του μεγάλου ψυγείου, ενώ συνεχίζει τη διαδικασία αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των νέων και όχι μόνο σε εθελοντική αιμοδοσία στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου στον απόηχο της καταστροφής 149 φιαλών αίματος μετά από βλάβη σε ιατρικό ψυγείο.

Οι Δότες Ζωής, ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων και ο Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Ρεθύμνου, ένωσαν δυνάμεις για να στηρίξουν τον ιερό σκοπό, ενώ σε λίγες μέρες το νοσοκομείο θα παραλάβει νέο μεγάλο ιατρικό ψυγείο του οποίου αντικατάσταση η διοίκηση ζητούσε από τον περασμένο μήνα.

Για τους περισσότερους φοιτητές ήταν η πρώτη φορά που θα έδιναν αίμα με αποτέλεσμα να πρέπει να ξεπεράσουν και τις όποιες φοβίες τους για να είναι ήρεμοι και να μπορούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια, όμως η προσφορά τους μετρά ένα παραπάνω, τώρα που θα πρέπει να αποκατασταθεί η έλλειψη σε αίμα στην Κρήτη, μετά την καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και το νοσοκομείο Χανίων, αμέσως εφοδίασαν το νοσοκομείο Ρεθύμνου με φιάλες αίματος για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στα χειρουργεία και τις λοιπές υπηρεσίες, ενώ η διοίκηση συνεχίζει τις διαδικασίες αντικατάστασης λοιπού πεπαλαιωμένου εξοπλισμού του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News