default-image

Ο «Καζαντζάκης»... πίσω από τις κάμερες (video)

Κρήτη
Ο «Καζαντζάκης»... πίσω από τις κάμερες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη γίνονται ταινία, δεν μπορείς παρά να ανυπομονείς για να τη δεις.

Η ταινία για το σπουδαίο Κρητικό συγγραφέα και ποιητή βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα από τα μάτια του Γιάννη Σμαραγδή που έδωσε «σάρκα και οστά» στο Νίκο Καζαντζάκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως συναντά κανείς όταν δει την ταινία και πίσω από τις κάμερες. Στο παρακάτω video παρακολουθούμε σκηνές από τις προσπάθειες των ηθοποιών να ενσαρκώσουν το ρόλο τους. Το σκηνοθέτη να δίνει οδηγίες, αλλά και την Κρήτη να… «πρωταγωνιστεί».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» έγινε χτες, Πέμπτη, στη γενέτειρα του σκηνοθέτη, Γιάννη Σμαραγδή, αλλά και του συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.

Δείτε το video με πλάνα από τα backstage

kazantzakismovie.com/backstage from NIKITAS FROSYNAKIS on Vimeo.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου τη σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Ένα πλήθος εκλεκτών ηθοποιών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Αλέξανδρος Κολλάτος, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλμάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο της «Καλής Μάγισσας» η Anthoula Katsimatides και στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, μια εμφάνιση έκπληξη από τον Νίκο Μαρινάκο.

Άλλοι άξιοι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην ταινία είναι η Όλγα Δαμάνη και η Έρση Μαλικένζου, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Τάκης Παπαματθαίου, συμμετέχει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ενώ το ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει εκπληκτικά ο Θοδωρής Αθερίδης, και βεβαίως, τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται σαν από «άλλο κόσμο» ο Στάθης Ψάλτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News